Implanturi dentare: 3 lucruri de stiut despre interventie

0
470
cabinet stomatologic din Bucuresti

Interventiile prin care medicii aplica implanturi dentare reprezinta o optiune de inlocuire a dintilor, oferind multiple beneficii. Aceasta procedura este durabila si eficienta si poate inlocui orice tip de dinte pierdut.

Modalitatea in care noul dinte este introdus in osul maxilarului este importanta si influenteaza major rezultatul final. In cele ce urmeaza, vor fi prezentate principalele trei lucruri de stiut despre chirurgia implantologica.

Pot fi necesare procedurile dinaintea interventiei cu implanturi dentare

Implanturile sunt suruburi mici din titan plasate direct in maxilar in timpul interventiei chirurgicale. Pe masura ce operatia se vindeca, in jurul implantului se formeaza noi celule osoase care permit asezarea ferma in os: proces denumit osteointegrare.

Pentru a osteointegrarea sa aiba loc, volumul osos din maxilar trebuie sa fie suficient si osul sa fie sanatos. De retinut este ca atunci cand se pierd unul sau mai multi dinti si nu sunt inlocuiti rapid, are loc treptat degradarea structurii osoase a maxilarului.

Astfel, volumul si calitatea osoasa pot fi insuficiente pentru a beneficia de un implant. In aceste cazuri, medicul dentist trebuie sa isi redirectioneze pacientul catre un cabinet stomatologic din Bucuresti, de exemplu ImplantologieSector4 care ofera servicii de augmentare osoasa.

Etapa postoperatorie se intinde pe o perioada de cateva luni

Perioada de vindecare imediat urmatoare interventiei dureaza aproximativ 3 luni. In aceasta perioada are loc osteointegrarea implantului. Chiar daca perioada de vindecare poate parea foarte indelungata, avantajele nu vor intarzia sa apara. Printre acestea se numara si durata de viata a implanturilor, care pot ramane neschimbate cateva decenii.

Este important ca pacientii sa tina cont de sfatul medicului dupa interventie

In etapa postoperatorie exista anumite lucruri de care pacientii trebuie sa tina cont. In acest fel, interventia are succes, iar implanturile se integreaza corespunzator in maxilar. Sfaturile sunt oferite de medicul dentist dupa interventie si este foarte important sa fie urmate in totalitate. In special, este benefica evitarea fumatului, deoarece in acest fel este afectata circulatia sangelui in tesuturile orale.

Implanturi dentare | Cabinet stomatologic din Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implanturi dentare

Consumul alimentelor trebuie sa se faca atent, evitandu-le pe cele tari si incercand pe cat posibil ca masticatia sa aiba loc folosind partea de maxilar neafectata.

Pentru operatii de succes, durabile, oamenii trebuie sa se intereseze privitor la istoricul clinicii. Pe site-ul ImplantologieSector4.ro cei interesati au acces la o serie de informatii ajutatoare cu privire la interventie, precum si o lista de preturi reale. Tot aici, ei au la dispozitie sectiunea de programari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here