Uleiul esential de arbore de ceai si efectele sale uimitoare

Uleiul esential de arbore de ceai este un ulei cu numeroase proprietati terapeutice. Putine uleiuri ii egaleaza potentialul sau antibacterian, antiviral si antifungic.

0
385
arbore de ceai

Uleiul esential de arbore de ceai este un ulei cu numeroase proprietati terapeutice. Putine uleiuri ii egaleaza potentialul sau antibacterian, antiviral si antifungic.

Ce proprietati are?

Arborele de ceai este originar din Australia si are proprietati antibacteriene exceptionale. Este un dezinfectant natural care a fost folosit ca antiseptic din cele mai vechi timpuri de catre triburile native din Australia. Calitatile sale sunt cunoscute pana in prezent. Datorita lor, uleiul esential de arbore de ceai este folosit in multe produse cosmetice pentru a hrani pielea, parul si unghiile. Are proprietati puternice antifungice si antibacteriene.

La ce se poate folosi uleiul esential de arbore de ceai?

Procedurile cosmetice sunt adesea foarte scumpe si nu orice femeie si le poate permite. Insa exista remedii naturale care pot fi folosite acasa si care nu sunt atat de scumpe.

Acnee

Ca un antiseptic puternic, uleiul de arbore de ceai ucide in mod eficient bacteriile de pe piele care provoaca acnee si amelioreaza foarte bine simptomele de inflamatie, mancarime si roseata care caracterizeaza acneea.

Se aplica pe fata in fiecare seara si rezultatul va aparea in cateva saptamani. Productia de sebum va scadea semnificativ.

Unghii

Uleiul esential de arbore de ceai intareste unghiile slabe si fragile, conferindu-le putere si un aspect stralucitor. Se inmoaie unghiile in ulei de arbore de ceai timp de cateva minute. Se face aceasta procedura de 2-3 ori pe saptamana.

Ciuperca unghiilor

Ciuperca unghiilor este o problema destul de greu de tratat. Uleiul de arbore de ceai este un ajutor foarte potrivit in acest caz, care va accelera procesul de vindecare. Se aplica cateva picaturi de ulei in fiecare zi inainte de culcare.

Un leac pentru paduchi

Putina lume stie, dar acest ulei poate fi folosit si ca remediu impotriva paduchilor. Copiii mici iau deseori paduchi si astfel intreaga familie se poate infecta. In cazul in care exista aceasta problema neplacuta, trebuie aflat ca nu numai gazul, uleiul si otetul sunt utile impotriva paduchilor – se poate profita de efectele benefice ale uleiului de arbore de ceai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here