Ce trebuie sa stii despre cariile dentare pentru a-ti proteja dintii?

Pentru mai multe informatii despre cariile dentare, cei interesati pot intra pe site-ul clinicii Elveto-Dent.ro

0
581
cariile dentare

Medicii de la clinica dentara Elveto-Dent incearca sa faca pacientii sa inteleaga faptul ca o carie netratata poate provoca dureri, infectii si chiar pierderea dintilor. De aceea, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt foarte importante, depistandu-se din timp aceasta problema.

De asemenea si igiena orala este foarte importanta. Cu ajutorul instrumentelor de ultima generatie folosite la clinica stomatologica din sector 2, pacientii nu vor simti nici un disconfort atunci cand le este tratata caria.

De obicei, stomatologii trateaza cariile umplandu-le. Dentistul indeparteaza tesutul dentar deteriorat si apoi restabileste dintele, umplandu-l cu un material, numit plomba. Pentru mai multe informatii despre cariile dentare, cei interesati pot intra pe site-ul clinicii Elveto-Dent.ro.

Cauzele cariilor

Cand bacteriile din cavitatea bucala intra in contact cu zaharurile si amidonul din alimente si bauturi, ele formeaza un acid. Acest acid poate ataca smaltul dintilor, provocand pierderea de minerale.

Acest lucru se poate intampla daca se consuma des in special alimente si bauturi care contin zahar si amidon. Ciclurile repetate ale acestor „atacuri acide” vor determina smaltul sa continue sa piarda minerale. In timp, dintele se va sensibiliza, mai tarziu acesta fiind distrus, rezultand cariile dentare.

Clinica stomatologica din sector 2 | Clinica dentara Elveto-Dent | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Cariile dentare – simptome

In general, cariile dentare nu provoaca simptome daca sunt in stadii incipiente. Pe masura ce progreseaza, ele pot provoca dureri ale dintilor sau sensibilitate la dulciuri, caldura sau frig. Daca dintele se infecteaza, se poate forma un abces sau un buzunar de puroi care poate provoca durere, umflarea fetei si febra.

Diagnostic carii

Cariile dentare pot fi detectate in timpul unui control dentar de rutina. Cand se formeaza, poate arata ca o pata alba pe dinte. Daca este mai avansata, poate arata ca o pata inchisa la culoare. Medicul dentist poate verifica, de asemenea, dintii sau poate face o radiografie, care poate detecta cariile dentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here