Din pacate, in ziua de azi foarte multi oameni au probleme cu dintii, o cauza frecventa din care este necesara realizarea unei extractii dentare. O extractie dentara presupune indepartarea unui dinte din cavitatea sa alveolara a osului maxilar sau mandibular.
Cand sunt necesare extractii dentare?
Daca un dinte a fost spart sau deteriorat din cauza unei carii, medicul dentist va incerca sa il repare cu o umplutura dentara, coroana sau alt tratament. Cu toate acestea, uneori dintele este grav deteriorat si nu poate fi reparat. In acest caz, dintele trebuie extras. Un dinte foarte slab va trebui, de asemenea, indepartat daca nu poate fi salvat, chiar si cu o interventie chirurgicala de inlocuire osoasa (grefa osoasa).
Pentru mai multe detalii despre extractiile dentare dar si despre alte tratamente stomatologice, cei interesati pot intra pe site-ul clinicii stomatologice Plaza Dent. Site-ul PlazaDent.ro ofera informatii legatura cu diverse probleme dentare si posibilitatea de programare.
Este posibil ca unii dinti sa fie extrasi daca pot deveni o sursa de infectie dupa un transplant de organ. Persoanele cu transplant de organe prezinta un risc crescut de infectie, deoarece trebuie sa ia medicamente care scad sau suprima sistemul imunitar.
Pregatirea pentru extractii dentare
Medicul dentist sau chirurgul oral va face o radiografie a zonei pentru a sti exact cel mai bun mod de a extrage dintele. Inainte de a se extrage dintele, medicul trebuie sa cunoasca istoricul medical si dentar, dar si lista cu toate medicamentele pe care pacientul sau le ia la momentul respectiv.
Extractii dentare | tratamente stomatologice | PlazaDent.ro
Unii medici prescriu antibiotice pe care pacientul sa le ia inainte si dupa operatie. Aceasta practica variaza in functie de medicul dentist sau chirurgul oral. Este mai probabil sa i se administreze antibiotice in urmatoarele cazuri:
-
daca are o infectie in momentul interventiei chirurgicale;
-
daca are un sistem imunitar slabit;
-
daca are o interventie chirurgicala pe termen lung;
-
daca are afectiuni medicale specifice.
Este posibil sa i se faca pacientului anestezie intravenoasa, care poate varia de la sedarea constienta la anestezie generala. Medicul va oferi toate instructiunile ce trebuie urmate.