Caine pentru apartament – Bichon maltez

Bichonul maltez este un caine care se adapteaza perfect vietii intr-un apartament si, de asemenea, nu are nevoie sa faca multa activitate fizica

0
641
Bichon maltez

Achizitionarea unui caine este o mare responsabilitate, mai ales pentru persoanele care locuiesc in oras, deoarece, spre deosebire de ceea ce se intampla intr-o casa de tara, unde cainii intra si ies liber din casa, intr-un apartament cainele este foarte limitat insa trebuie sa iasa afara de cel putin 3 ori pe zi.

Daca nu, cainele poate dezvolta probleme psihologice sau de sanatate. Exista anumite rase de caini care, datorita caracterului lor calm si dimensiunii lor, sunt ideali pentru a trai in apartamente, deoarece au fost crescuti ca animale de companie si se vor simti destul de confortabil intr-un apartament.

Aceste rase sunt: Yorkshire, Bichon Maltese, Poodle Toys sau Mops.

  • Ingrijirea unui Bichon maltez

Bichonul maltez este un caine inteligent si afectuos. Cei care sunt in cautarea unui caine vesel si jucaus, dar de dimensiuni mici, acesta poate fi tovarasul ideal.

Bichonul maltez este un caine care se adapteaza perfect vietii intr-un apartament si, de asemenea, nu are nevoie sa faca multa activitate fizica. Este foarte sociabil si se intelege foarte bine cu copiii.

Deoarece este un caine de rasa mica, necesita o serie de ingrijiri specifice pe care cei interesati trebuie sa le cunoasca.

Caracteristicile generale ale Bichonului maltez

  • Bichonul maltez este un caine mic de aproximativ 20-25 cm inaltime.
  • Greutatea sa variaza intre 3 si 4 kg. Cei mai mici cantaresc intre 1,2 si 2 kg.
  • Speranta de viata a unui Bichon maltez este estimata intre 12 si 15 ani, chiar mai mult.
  • Ochii lui sunt maro inchis, craniul rotund si fruntea mica.
  • Parul este moale si alb, poate prezenta nuante de maro deschis la urechi. Este foarte fin si lung, cu tendinta de a forma noduri. Are un singur strat de par.

Sarcina si reproducerea

Prima caldura a unui Bichon maltez are loc la varsta de 6 luni, dar nu este recomandat sa se faca o imperechere deoarece canalul de reproducere nu este pe deplin dezvoltat Aceasta se poate face la 1 an si jumatate – 2 ani ai catelei. Sarcina dureaza intre 58 si 62 de zile – se pot naste in mod normal, intre 3 si 8 pui, in functie de marimea mamei.

Varsta maxima pentru reproducere la un Bichon maltez este de 7 ani, deoarece dupa aceasta varsta fertilitatea incepe sa scada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here