Papagalul Cockatiel – sfaturi de ingrijire

Cockatiel este o pasare din specia Psittaciformes (contine multi papagali, cum ar fi Cockatoo sau Macaws), originara din Australia

0
699
papagalul Cockatiel

Adoptarea unui papagal Cockatiel poate fi foarte tentanta. Intr-adevar, inteligenta, curiozitatea si capacitatea acestuia de a se apropia de oameni il fac un animal de companie foarte ravnit.  Ca si in cazul tuturor animalelor, inainte de adoptie doritorii trebuie sa-i cunoasca temperamentul si nevoile, pentru a putea avea grija de el cat mai bine posibil.

Cine este papagalul Cockatiel?

Cockatiel este o pasare din specia Psittaciformes (contine multi papagali, cum ar fi Cockatoo sau Macaws), originara din Australia. Fizic, papagalul Cockatiel are un corp gri, cu dungi albe pe aripi. Dar prima sa particularitate este capul de culoare galbena, cu pete rotunde portocalii pe obraji si creasta situata in partea superioara a craniului, ceea ce ii permite sa fie foarte expresiv.

Exista, de asemenea, multe variatii de culoare la speciile crescute in captivitate. Papagalul Cockatiel masoara intre 30 si 40cm, cantareste intre 80 si 150 de grame si traieste in medie intre 10 si 20 de ani.

In captivitate, papagalul Cockatiel va avea nevoie de o cusca spatioasa. Cu cat este mai mare cusca, cu atat Cockatiel va fi mai fericit.

In cusca sa, va avea nevoie de multe jucarii pentru ca, la fel ca multi papagali si lui Cockatiel ii place sa ciuguleasca orice ii trece sub cioc. Cu toate acestea, ar trebui evitate oglinzile, care sunt considerate periculoase pentru sanatatea lor mintala.

Cusca trebuie asezata in cea mai animata camera din casa. Deoarece aceasta pasare este foarte sociabila, va trebui intr-adevar sa aiba o prezenta cat mai mare in jurul ei. In caz contrar, se poate plictisi cu usurinta, chiar si deprima. Cockatiel fiind o pasare destul de activa, va trebui sa-si intinda aripile si sa zboare cel putin o ora pe zi.

Hranirea

Cockatielul iubeste semintele. Amestecurile de seminte vandute in magazinele de specialitate vor contine tot ce are nevoie. Fructele si legumele, in special legumele verzi, ii vor oferi toate vitaminele necesare sanatatii sale.  Cu toate acestea, patrunjelul, avocado, sfecla rosie, cartofi, usturoi, salota, ciuperci si citrice ar trebui excluse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here