4 lucruri pe care sa le ceri agentului imobiliar

Atat vanzarea, cat si cumpararea de imobile ar trebui sa se faca intotdeauna cu ajutorul unui intermediar

0
273
agentului imobiliar

Atat vanzarea, cat si cumpararea de imobile ar trebui sa se faca intotdeauna cu ajutorul unui intermediar. Un specialist cu experienta este perfect constient de realitatile pietei, ceea ce se traduce atat printr-o mai mare securitate a tranzactiilor, cat si prin beneficii specifice pentru client (pret mai bun, finalizare mai rapida a procesului etc.).

In discutia cu agentul imobiliar, clientul trebuie intotdeauna sa-i ceara cateva lucruri care tin de competenta lui, cum ar fi:

  • Estimare realista de pret

Agentul imobiliar o va face cu usurinta, ceea ce va economisi mult timp tuturor. O greseala comuna facuta de clientii agentiilor imobiliare este aceea de a insista asupra unui anumit pret de cumparare sau vanzare, care poate prelungi semnificativ procesul de cautare a unui cumparator/vanzator. Prin urmare, clientul trebuie sa ceara agentului sa evalueze in mod realist valoarea unui apartament, a unui teren sau a unei case.

  • Derularea procesului de vanzare/cumparare

Agentii au totul la indemana si cu siguranta nu vor rata nicio etapa, ceea ce este foarte greu pentru persoanele care nu au experienta in vanzarea sau cumpararea de imobiliare.

Daca clientul simte ca agentul poate fi de incredere, il poate lasa sa se ocupe de intregul caz. Un astfel de serviciu complet este foarte convenabil si va economisi o multime de nervi.

  • Cresterea atractivitatii imobilului

Fiecare agent imobiliar cunoaste „trucuri” care fac ca o anumita proprietate sa para mai atractiva, ceea ce evident ii va creste valoarea de piata. Asadar, se pot cere sedinte foto, filmari sau un serviciu cuprinzator de home staging (pregatirea imobilelor pentru vanzare). Chiar daca o agentie imobiliara nu se ocupa de asta, cu siguranta cunoaste specialistii potriviti.

  • Negocieri de pret

Sunt intotdeauna dificile, uneori neplacute, asa ca se merita sa fie incredintate unui intermediar. Are experienta necesara, este capabil sa foloseasca argumentarea adecvata si cunoaste modalitati de a contracara opozitia celeilalte parti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here