Respiratia urat mirositoare la copii – cauze

Si copiii pot avea, la fel ca si parintii, probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave

0
356
respiratia urat mirositoare

Si copiii pot avea, la fel ca si parintii, probleme de sanatate mai mult sau mai putin grave. Halitoza este una din problemele cu care se confrunta copiii de la cele mai mici varste. Respiratia urat mirositoare nu este specifica numai adultilor, ci si copiilor, asadar pentru adulti este socant momentul in care respiratia copiilor lor nu mai miroase a trandafir si a zaharel, ci miroase extrem de urat.

Acesta este momentul in care parintii ar trebui sa ia masuri mai atente legate de igiena dentara, dar si sa gaseasca adevarata cauza care sta in spatele halitoze, fie ca este vorba despre o afectiune a stomacului, a esofagului sau de simpla igiena necorespunzatoare a danturii. Medicul pediatru sau medicul dentist ii poate lamuri pe parinti care este adevarata cauza a respiratiei urat mirositoare la copii.

Cauzele halitozei la copii

Respiratia urat mirositoare cunoscuta sub numele de halitoza este o afectiune a copiilor care denota in general lipsa unei igieni corecte la nivel dentar. Respiratia urat mirositoare rareori poate fi asociata la copiii cu probleme mai grave. Studiile publicate in acest sens dezvaluie ca cele mai multe cazuri de respiratie urat mirositoare la copii au ca origine cavitatea bucala.

Pe langa carii sau alte probleme de igiena dentara, exista si alte cauze ale respiratiei urat mirositoare la copii. Printre aceste cauze se numara sinuzita cronica sau cea acuta insotita in mod normal de tuse, febra, de secretie nazala de culoare galben verzuie si consistenta crescuta precum si de un miros neplacut din gura.

De asemenea, respiratia urat mirositoare a copiilor poate semnala si o faringita, adica o infectie a gatului, sau alergii sezoniere. In cazul in care copilului miroase gurita este important ca acesta sa nu fie facut constient de aceasta problema.

Copiii vor avea destul timp cand vor creste mari sa isi faca probleme legatura cu respiratia lor, asa ca nu este nevoie sa inceapa prematur in acest sens. In schimb, parintii pot folosi aceasta ocazie pentru a invata copilul sa aiba grija de igiena lui personala, pentru a arata ca spalatul dintilor este la fel de important ca spalatul oricarei parti a corpului. Daca parintele banuieste ca se intampla ceva mai grav sau ca respiratia urat mirositoare ar putea avea o cauza mult mai grava, atunci este necesar sa contacteze medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here