Radiografia dentara este sigura in timpul sarcinii?

O intrebare adresata tot mai des specialistilor este aceea legata de siguranta radiografiilor dentare in timpul sarcinii. Raspunsul este afirmativ! Radiografiile dentare pot fi sigure in timpul sarcinii, dar exista si alti factori care ar trebui luati in considerare

0
824
radiografia dentara

Sarcina este o perioada importanta din viata unei femei si, in timp ce corpul sufera mari schimbari, nu inseamna ca rutina dentara trebuie abandonata. De fapt, ingrijirea dintilor este extrem de importanta pentru ca astfel se vor evita pobleme precum gingivita. La fel, nu ar trebui omise vizitele regulate la medicul stomatolog.

O intrebare adresata tot mai des specialistilor este aceea legata de siguranta radiografiilor dentare in timpul sarcinii. Raspunsul este afirmativ! Radiografiile dentare pot fi sigure in timpul sarcinii, dar exista si alti factori care ar trebui luati in considerare pe masura ce se planifica o interventie dentara ce necesita o asemenea procedura in prealabil.

Cantitatea de radiatii utilizata pentru  radiografia dentara este foarte scazuta si, conform specialistilor, nu este chiar atat de mare incat sa provoace rau viitoarei mame sau copilului. Dincolo de acest lucru, exista un strat de protectia utilizat pentru a face intregul proces chiar si mai sigur.

Daca ati mai facut radiografii dentare, probabil ca va amintiti ca operatorul v-a echipat cu un sort greu inainte de a porni aparatul. Acesta contine plumb care este proiectat sa minimizeze expunerea la radiatii in timpul preluarii imaginilor. Sortul este suficient de lung pentru a acoperi abdomenul, ceea ce inseamna ca bebelusul este protejat.

Unele femei aleg sa amane radiografiile pana la sfarsitul primului trimestru, deoarece acesta este momentul cel mai important pentru dezvoltarea copilului. Acest lucru nu este necesar din punct de vedere medical, insa poate ajuta la confortul psihic si moral al mamei.

Radiografiile dentare pot fi, de asemenea, amanate pana la nasterea bebelusului, dar acest lucru nu este recoamandat daca problema la nivel dentar este una grava. Razale X sunt esentiale in detectarea anumitor probleme care s-ar putea agrava daca nu sunt detectate si tratate la timp.

Cel mai bun dentist din sector 3 | cabinet stomatologic in sector 3 cabinetstomatolog.ro

cabinet stomatologic in sector 3

Atunci cand va prezentati la Dental Crown Health, cabinet stomatologic in sector 3, echipa medicala va face o anamneza ce va contine si intrebari despre sarcina. Recomandarea este aceea de a raspunde sincer pentru a putea ca medicii sa poata lua cele mai bune decizii cu privire la situatia in care va aflati. Accesati Cabinetstomatolog.ro si programati o consultatie la cel mai bun dentist din sector 3. N-o sa va para rau, indiferent daca aveti sau nu o sarcina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here