Motive pentru a vizita Lituania

O fasie de dune de nisip solitare care se intind pe o distanta de circa 60 km, o movila de cruci de lemn atat de inalte incat te sfideaza cu credinta, o capitală electrica, care pare a fi construita in secolul al XVII-lea; strazile Lituaniei sunt ciudate, de neuitat si adesea foarte frumoase.

0
1167
atractii turistice Lituania

O fasie de dune de nisip solitare care se intind pe o distanta de circa 60 km, o movila de cruci de lemn atat de inalte incat te sfideaza cu credinta, o capitală electrica, care pare a fi construita in secolul al XVII-lea; strazile Lituaniei sunt ciudate, de neuitat si adesea foarte frumoase. Cea mai sudica dintre cele trei tari baltice – care include Letonia si Estonia – merita cu siguranta sa apara pe listele de calatorii. Iata mai jos o lista cu cele 10 lucruri preferate pentru a vedea si a face.

Lituania – atractii turistice

Sufletul istoric al capitalei Lituaniei, Vilnius, este o asamblare plina de case baroc stralucitoare construite in jurul unor curti linistite. Dar nu este doar o piesa muzeala. Dincolo de usile mari din lemn, turistii pot gasi puburi si baruri pline de viata, terase ascunse si restaurante romantice.

Dealul de Cruci este un monument artificial, literalmente o movila de mii si mii de cruci lasate de-a lungul anilor de catre pelerini, vizitatori si chiar de miri in ziua nuntii lor. Crucile variaza de la cele mai mari si elaborate pana la cele mai mici, produse in masa, din lemn, achizitionate in timpul zborului la magazinul de suveniruri din apropiere. Multe dintre cruci spun propriile lor povesti si sunt marcate cu fotografii ale celor dragi sau mesaje personale.

Partea sudica a litoralului lituanian al Marii Baltice este o zona de nisip ingusta si lunga, Spurtul Curonian, care se intinde la aproximativ 60 km sud de orasul Klaipeda pana la exclavele rusesti din Kaliningrad. Este o fasie de pamant acoperita de dune si pini si de sate mici, fermecatoare, cum ar fi Nida la capatul sudic. Scriitorul german Thomas Mann a fost atat de impresionat de locatie incat a pastrat o cabana aici.

Cea mai populara excursie de o zi din capitala este calatoria scurta cu trenul (aproximativ 30 km) catre Parcul National Trakai, o excursie care combina frumusetea naturala a mai multor lacuri interconectate cu o lectie din istoria lituaniana. Punctul cel mai inalt este de a traversa o pasarela mica spre Castelul Gothic pentru a vedea sediul autoritatii lituaniene inapoi în secolul al XIV-lea. Muzeul de istorie Trakai povesteste despre castel si prezinta o colectie de arme medievale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here