Greseli in relatie

Anumite persoane tind sa se gandeasca ca partenerul le va fi alaturi intreaga viata, indiferent de comportamentul lor

0
699
greseli in relatie

Fericirea in viata unui om nu depinde in totalitate de a avea o relatie, dar cu siguranta este imbunatatita printr-o legatura sanatoasa. Daca intr-o relatie nu functioneaza lucrurile armonios, exista sansa ca partenerii sa gaseasca o rezolvare pentru probleme.

Cele mai frecvente greseli in relatie

Anumite persoane tind sa se gandeasca ca partenerul le va fi alaturi intreaga viata, indiferent de comportamentul lor. Astfel se pierde din respectul fata de partener, iar gesturile frumoase dispar. In momentele acestea grele, ceea ce i-ar putea face pe parteneri sa se aprecieze mai mult unul pe celalalt este sa isi imagineze cum ar fi viata lor daca ar renunta la relatie. Ce ar insemna acest lucru pentru viata lor de zi cu zi, pentru starea lor de bine, pentru gandurile si fericirea lor? Imaginandu-si aceasta situatie, il poate ajuta pe partener sa revina la gesturile initiale de iubire, la interesul si grija pentru persoana iubita si la afectiune.

Comportamentul gresit fata de persoana iubita este foarte frecvent deoarece oamenii tind sa se astepte ca aceasta va fi acolo, indiferent de situatie. Facand acest lucru, partenerul este cumva trimis catre o alta persoana care le va oferi atentia de care nu au parte de la relatia curenta.

Nu este o idee buna nici ca unul dintre parteneri sa se ingrijoreze constant cu privire la sentimentele pe care le are celalalt pentru el. Oamenii care sunt dependenti de partener il pot indeparta pe acesta prin nevoia excesiva de afectiune si asigurare ca sentimentele inca exista. Nu este nevoie ca partenerul sa fie constant intrebat daca ii mai pasa, acest aspect putand fi dedus din gesturi si din comunicare.

Una dintre cele mai frecvente greseli in relatie are loc atunci cand una dintre persoane se plange prietenilor in legatura cu partenerul sau. Astfel ca in loc sa ii spuna direct iubitului/ iubitei sale ce il deranjeaza, prefera sa se destainuie oricarei persoane care il va asculta. Este foarte gresit din simplul fapt ca partenerul nu va afla niciodata ce trebuie sa schimbe la comportamentul sau. In plus, aceste plangeri constante cu privire la partener duc la concentrarea excesiva pe defecte si nu pe aspectele pozitive ale relatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here