Cum schimbi roata in siguranta si cand este nevoie de serviciile de asistenta rutiera?

 • Auto
 • November 17, 2020

Din pacate, nu putine sunt cazurile in care conducatorii auto sunt obligati sa apeleze la serviciile de asistenta rutiera din cauza ca nu stiu cum sa schimbe roata in conditii de siguranta atunci cand masina este pe pana.

Pentru a economisi spatiu si pentru a reduce greutatea masinii, cele mai multe dintre autovehiculele moderne sunt dotate si cu o trusa de reparatie a anvelopelor in locul rotii de rezerva. In cazul in care masina nu este dotata cu o roata de rezerva, ar fi bine ca toti conducatorii auto in cauza sa se familiarizeze cu o astfel de trusa astfel incat la urmatoarea pana de cauciuc sa stie exact cum trebuie sa procedeze.

Daca masina este dotata cu o roata de rezerva, o idee buna ar fi ca soferii sa exerseze schimbarea acesteia acasa in timpul zilei pentru ca apoi sa poata schimba roata masinii si sa se descurce usor chiar si pe timp de noapte.

Sfaturi pentru schimbarea in conditii de siguranta a rotii de rezerva

Reprezentantii companiilor de tractari auto sugereaza conducatorilor auto pentru siguranta lor sa nu incerce sa schimbe roata pe banda de urgenta a autostrazii si nici pe marginea drumului, ci sa opreasca masina si sa o duca la o distanta sigura de restul traficului si apoi sa apeleze la echipa  AloTractari.ro.

De asemenea, nu este recomandat ca roata sa fie schimbata pe o suprafata moale sau inegala sau sa fie schimbata atunci cand exista pasageri in masina. Pasagerii se vor muta toti intru-un loc sigur si departe de masina si de drum in conditii de siguranta.

In plus, conducatorii auto nu trebuie sa lucreze sub masina atunci cand aceasta este ridicata pe cric si nici sa foloseasca cricul in alte parti decat in punctele de aplicare pentru ca atasarea gresita a cricului poate avaria masina si poate aparea riscul prabusirii cand este ridicata.

Pentru a schimba in conditii de siguranta roata de rezerva este important ca inainte sa ridice masina, conducatorul auto sa opreasca motorul, sa porneasca luminile de avarie, sa traga frana de mana, sa puna masina in viteza intai si sa imbrace vesta reflectorizanta daca este noapte.

Asistenta rutiera | Tractari auto | AloTractari.ro

asistenta rutiera

Ulterior, conducatorii auto trebuie sa mute pasagerii din masina in locuri sigure, sa blocheze roata diagonala opusa celei care trebuie schimbate si sa aseze triunghiul reflectorizant pe sosea.

Ulterior vor scoate roata de rezerva din portbagaj, o vor pune aproape de locul in care trebuie sa o monteze si vor scoate ornamentul rotii daca acesta exista. Urmatorul pas este plasarea cricului in locurile rezervate acestuia, montarea cricului, slabirea piulitelor sau suruburilor rotilor si ridicarea masinii.

Ultimul pas este montarea rotii de rezerva, procedeu invers scoaterii rotii in care conducatorii auto trebuie sa se asigure ca pozitioneaza roata foarte bine prin insurubarea piulitelor sau suruburilor de sus si prin strangerea acestora in secventa diagonala. La final, daca roata de rezerva este pentru utilizare temporara, va trebui schimbata la cea mai apropiata vulcanizare.

edge.ro

https://edge.ro

Articole pe aceeași temă

 • Auto
 • February 5, 2024
 • 3 minutes Read
AUDI A6 2.0 TDI: eleganță, performanță și rafinament

AUDI A6 2.0 TDI este un automobil emblematic ce îmbină eleganța clasică a mărcii Audi cu tehnologii avansate și performanțe remarcabile. Cu un design distinctiv, dotări de lux și o…

Citește

 • Auto
 • September 23, 2023
 • 3 minutes Read
Kia: inovație, calitate și stil în industria automobilelor

Kia este un producător auto sud-coreean cunoscut pentru gama sa variată de mașini, care combină inovația tehnologică, calitatea construcției și designul atrăgător. Cu o prezență globală puternică, Kia a reușit…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Cum să comanzi un tort online?

 • June 10, 2024
Cum să comanzi un tort online?

Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

 • June 4, 2024
Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

 • May 29, 2024
Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

 • May 23, 2024
Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici

 • May 9, 2024
Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici

De ce să alegem calorifere din oțel Purmo?

 • May 8, 2024
De ce să alegem calorifere din oțel Purmo?