Cum sa faci un laptop sau computer mai rapid?

Daca computerul are mai mult de 1 an sau 2, probabil utilizatorul a observat ca functiile sale de baza incetinesc

0
212
computer mai rapid

Daca computerul are mai mult de 1 an sau 2, probabil utilizatorul a observat ca functiile sale de baza incetinesc. Exista multe motive pentru aceasta, inclusiv numarul excesiv (si in crestere) de fisiere care incetinesc procesele si erorile din sistemul de operare.

Unii dintre acesti factori pot fi atenuati sau preveniti, in timp ce altii sunt doar o parte naturala a ciclului de viata al unui computer. Din fericire, exista cativa pasi care pot schimba asta.

De retinut ca, urmatoarele sfaturi pot fi folosite pentru a face computerul sau laptopul mai rapid, dar nu mai puternic. Daca computerul are cativa ani si a fost descarcat si instalat in mod constant, nici cele mai bune strategii nu vor putea imbunatati performanta. Poate este timpul pentru unul nou?

Strategii de accelerare a proceselor

  • Actualizarea computerului

Actualizarea computerului il va ajuta de obicei sa functioneze mai rapid. Se va actualiza sistemul de operare pentru a face mai putine erori si a rula mai eficient. In cele din urma, acest lucru duce la un computer mai rapid.

  • Upgrade RAM

O mare parte din performanta unui computer depinde de RAM sau de memoria cu acces aleatoriu. Acest lucru permite computerului sa efectueze mai multe operatii in acelasi timp, pastrand informatii sub forma de memorie temporara.

Cu cat exista mai multa memorie RAM, cu atat mai multe procese se vor putea rula simultan. Actualizarea de la 2 GB la 4 GB sau 8 GB poate imbunatati semnificativ performanta aproape oricarui computer, chiar si a configuratiilor mai vechi.

  • Upgrade HDD

Daca hard disk-ul este inlocuit sau se adauga un Solid State Drive (SSD) suplimentar, utilizatorul va fi imediat impresionat de pornirea rapida a sistemului. Programele si fisierele vor porni si se vor incarca mai repede, iar rezultatele cautarii vor aparea mai repede.

In plus, computerul va deveni mult mai silentios deoarece SSD-urile nu contin piese in miscare. Un alt lucru bun pe termen lung este ca si SSD-urile folosesc mai putina energie decat hard disk-urile conventionale, iar asta inseamna o durata de viata mai lunga a bateriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here