Cum sa alegi un filtru ulei auto de inalta calitate?

Uleiul bine purificat prelungeste durata de viata a motorului si a componentelor acestuia

0
248
filtru ulei auto

Filtrul de ulei este o piesa uneori neglijata de catre conducatorii auto, atunci cand vine vorba de intretinerea masinii – insa el are un rol foarte important – pastreaza uleiul curat si astfel protejeaza motorul masinii. Pe piata exista insa o multitudine de filtre de ulei din care doritorii pot alege, dar care este cel mai potrivit pentru masina?

  • Se acorda atentie eficientei curatarii hartiei de filtru: aceasta trebuie sa indeplineasca caracteristicile tehnice ale masinii. La motoarele auto, filtrul trebuie sa asigure filtrarea uleiului a particulelor de 5 microni.

Uleiul bine purificat prelungeste durata de viata a motorului si a componentelor acestuia. Dar trebuie retinut ca, cu cat nivelul de purificare este mai mare, cu atat capacitatea filtrului este mai mica.

  • Se verifica carcasa filtrului – supapele si etansarile trebuie sa fie suficiente pentru a-i asigura impermeabilitatea.
  • Se studiaza cu atentie informatiile producatorului – de regula, companiile care produc filtre de inalta calitate indica intotdeauna detalii ale piesei, inclusiv originea tarii si numarul de telefon pentru serviciul clienti.
  • Cand se cumpara filtrul online, se vor alege numai magazine online de incredere. De obicei, acestea ofera ajutor de specialitate si o garantie a calitatii.

De ce nu se merita ca proprietarii de masini sa economiseasca in detrimentul calitatii consumabilelor?

  • Hartia groasa este folosita numai pentru filtre de calitate scazuta. Durata sa de viata este destul de scurta.
  • Supapa de bypass de calitate scazuta se deschide la presiune scazuta si uleiul murdar revine in motor.
  • Daca supapa de golire nu este stransa suficient, uleiul se va scurge in carter. Cand motorul este pornit, lampa de avertizare pentru presiune scazuta a uleiului se aprinde pe tabloul de bord.
  • Particulele dintr-un element de filtru de calitate scazuta pot infunda canalele de ulei de motor.

Concluzie

Asadar, se va alege cu grija un filtru ulei auto. Inainte de a cumpara piesa, trebuie citite caracteristicile tehnice ale vehiculului: chiar si filtrul de cea mai buna calitate nu este asigurat impotriva uzurii premature daca este utilizat in conditii necorespunzatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here