Cum detectezi necesitatea unei incarcari cu freon auto?

Incarcarea cu freon se face numai cu ajutorul specialistilor si in cadrul unui centru specializat, cum este NordGarage.ro. Aceasta presupune in primul rand verificarea presiunii sistemului

0
825
freon auto

Pentru ca instalatia de aer conditionat a masinii sa functioneze pe perioada verii, conducatorii auto trebuie sa ia in calcul necesitatea unei incarcari cu freon auto. Astfel, instalatia de aer conditionat va fi mentinuta in cea mai buna forma, iar conducatorii auto si pasagerii se vor bucura de cele mai bune conditii de confort si siguranta. Atunci cand sistemul de climatizare pompeaza in loc de aer rece, aer cald, atunci cu siguranta exista o cantitate foarte mica de agent de racire in sistem si acesta nu va mai functiona in mod corespunzator.

Modul de functionare a sistemului de climatizare si necesitatea unei incarcari cu freon auto

Sistemul de aer conditionat al masinii functioneaza pe baza unui gaz denumit agent refrigerent. In functie de cat de veche sau de noua este masina, aceasta poate avea un anumit tip de agent refrigerent. Pe masura ce agentul se comprima si este racit in condensator, se extinde in vaporizatorul din instalatie, procesul reluandu-se ulterior si astfel utilizatorii se vor bucura de cele mai placute temperaturi in masina.

In timp ce vechile instalatii necesitau o cantitate mica de freon incarcata in fiecare primavara, astfel incat instalatia sa functioneze in mod eficient, acum se pune altfel problema, de vreme ce acest gaz are un efect de sera foarte mare si este in cea mai mare parte ventilata in atmosfera. Acum, specialistii care se ocupa de incarcari freon auto trebuie sa tina cont si de acest lucru pentru a preveni incalzirea globala.

Incarcari cu freon auto | NordGarage.ro

incarcari cu freon auto

Incarcarea cu freon se face numai cu ajutorul specialistilor si in cadrul unui centru specializat, cum este NordGarage.ro. Aceasta presupune in primul rand verificarea presiunii sistemului, cautarea scurgerilor si adaugarea agentului frigorific pentru a umple istalatia. Este foarte important ca in momentul verificarii instalatiei de aer conditionat sa se faca si aceasta incarcare, anual, pentru a preintampina eventualele scurgeri si defectiuni ale instalatiei. De-a lungul timpului, sistemul de aer conditionat al masinii va fi mult mai bine intretinut daca incarcarea se face atunci cand este necesara si nu este amanata.

Nevoia de a inlocui freonul unei masini nu tine de modelul masinii sau de anul de fabricatie al acesteia, pentru ca orice instalatie pierde freon si mai devreme sau mai tarziu, trebuie umpluta. Pentru o functionare indelungata si in cele mai bune conditii, se recomanda conducatorilor auto sa se prezinte la un service auto specializat si sa ceara o astfel de operatiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here