Cum alegi cel mai bun cadru de mers

In functie de materialul din care sunt confectionate, cadrele de mers sunt metalice, de regula fiind realizate din aluminiu, variantele din otel nefiind recomandate de specialistii de la MagazinulOrtopedic.ro deoarece sunt mai grele. Cele din aluminiu sunt mai usor de manevrat.

0
1048
cadru ortopedic

Unele dispozitive ortopedice sunt folosite numai in centre de recuperare de catre pacientii care abia au iesit dintr-o operatie, in timp ce altele sunt folosite si la domiciliul acestora, atata timp cat dureaza recuperarea.

Un cadru de mers, de exemplu, este un dispozitiv ortopedic necesar persoanelor in varsta care nu se mai pot deplasa fara sprijin, dar si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala recent. Comparativ cu bastonul, cadrul de mers preia o mare parte din masa corpului pacientului si ii imbunatateste acestuia calitata vietii. Pentru a alege un cadru ortopedic bun, pacientii trebuie sa aiba minime cunostinte in domeniu.

Criterii de alegere a unui cadru de mers

De regula, cadrul de mers are constructie fixa sau este echipat cu roti, oferind suport pentru maini sau dispun de un mecanism ce permite miscarea alternativa. De asemenea, sunt dispozitive speciale de interior si dispozitive de exterior. Cadrul de mers fix necesita efort in utilizare, astfel incat pacientii trebuie sa ridice suportul si sa il mute, apoi sa paseasca in fata. Acest tip de dispozitiv este recomandat pacientilor care incearca sa isi recapete capacitatile locomotorii, insa nu batranilor care obosesc foarte usor.

Cadrele de mers cu roti ofera mai multa mobilitate, sunt mai usor de manevrat si mai rapide, sunt usor de intors, fiind disponibile atat modele cu 3 sau cu 4 roti. Cadrele de mers pliabile sunt special concepute pentru a fi transportate in masina sau in tren, plierea facandu-se prin balamalele prevazute la picioarele din fata sau printr-un mecanism de indoire laterala. Exista si modele de cadre cu suport pentru maini, recomandate pacientilor care sufera de artrita sau de articulatii slabe si nu au posibilitatea de a pune mai multa presiune pe maini, dar si cadre de mers cu miscare alternativa.

Cadru de mers | cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

In functie de materialul din care sunt confectionate, cadrele de mers sunt metalice, de regula fiind realizate din aluminiu, variantele din otel nefiind recomandate de specialistii de la MagazinulOrtopedic.ro deoarece sunt mai grele. Cele din aluminiu sunt mai usor de manevrat. De asemenea, specialistii sugereaza pacientilor sa isi caute un produs cu pufere din cauciuc care invelesc picioarele si le confera proprietati antiderapante, pentru ca acestia sa nu cada si sa nu zgarie parchetul.

In ceea ce priveste dimensiunile, un cadru ortopedic de spital este mult mai lat comparativ cu cel folosit la domiciliu, in timp ce inaltimea acestuia trebuie aleasa in functie de inaltimea utilizatorului. Cele mai multe modele sunt ajustabile cu 4 sau 5 masuri, pot fi ridicate sau lasate in jos astfel incat pacientii sa se deplaseze confortabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here