Cele mai frumoase trasee de facut cu trenul in Europa

0
239
trasee de facut cu trenul in Europa

Decat sa se aleaga sa se mearga in calatorie cu avionul, nu bine se alege trenul, pentru a profita de cele mai incredibile peisaje.

Munti, lacuri, mari si oceane…Europa are cele mai diverse peisaje. Ocazia ideala de a se reaminti ca nu trebuie sa se mearga departe, pana in capatul lumii pentru a se descoperi cele mai frumoase peisaje sau pentru a te bucura de cele mai frumoase experiente. Cel mai mare avantaj este ca Europa are cea mai dezvoltata retea feroviara. Iata deci care sunt cele mai frumoase trasee de facut cu trenul in Europa.

Descopera Balcanii, de la Sarajevo la Mostar.

O parte din linia de tren situata in Bosnia- Herzegovina merge de-a lungul unui rau albastru foarte fermecator. Deci lumea va avea parte de cea mai frumoasa si mai pitoresca sosire in orasul cunoscut pentru vechiul sau pod.

In inima Norvegiei, de la Oslo la Bergen.

Este o calatorie cu adevarat emblematica, una din cele mai relaxante din lume. Dupa ce a parasit capitala europeana, trenul merge de-a lungul padurilor si lacurilor înainte de a se scufunda in munti si de a ajunge in al doilea oras, Bergen, pe malul fiordurilor.

Italia, langa mare, din sat in sat, la Cinque Terre.

Cinque Terre este una din cele mai populare destinatii din Italia. O configuratie ideală pentru a fi descoperite cu trenul, cu opriri in cele cinci faimoase saturi: Riomaggiore, Manazola, Corniglia, Vernazza, Monteross al Mare. Plecarea se face de la Levanto la La Spezia pentru un traseu rapid si colorat.

Scotia, de la Glasgow la Mallaig.

West Highland Line este una din cele mai verzi linii de tren din Europa, mai ales intre Fort William si Mallaig. Aceasta cale ferata de peste Highlands trece mai ales prin viaductul Glenfinnan, pe care cu siguranta il cunosti sub numele de viaductul vazut in saga Harry Potter.

Miticul Orient Express, de la Paris la Istanbul.

Este cel mai celebru traseu de tren din Europa, prima calatorie a sa vand loc in anul 1883 si avand ultimul traseu in anul 2009. Miticul tren va reveni insa pe sine in 2024, cu un traseu intre Paris si Viena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here