Ce alimente nu trebuie sa fie pastrate in frigider

0
259
sfaturi frigider

Avem tendinta de a considera depozitarea la rece ca fiind panaceul tuturor relelor si solutia inteligenta pentru a prelungi durata de viata a tuturor alimentelor. In realitate, de foarte multe ori refrigeram alimente si produse care s-ar pastra mult mai bine la temperatura camerei, evitand astfel pierderea proprietatilor organoleptice si nutritionale.

De fapt, trebuie tinut cont de faptul ca fiecare ingredient este diferit si nu toate pot aduce beneficii atunci cand sunt expuse la temperaturi scazute. Alimentele care nu trebuie pastrate in frigider risca sa-si piarda caracteristicile nutritive daca sunt depozitate necorespunzator.

Nici sa te bazezi pe modul in care sunt oferite si depozitate produsele in supermarket nu este tocmai o regula de viata! Acesta este cazul rosiilor. Asa ca haideti sa vedem impreuna care sunt alimentele pe care este mai bine sa nu le pastram in frigider!

Ce nu trebuie pastrat in frigider

1. Rosii

Frigul este un mare aliat pentru pastrarea rosiilor, dar in acelasi timp impiedica procesul de coacere, pana la punctul in care acestea devin prea moi si nu foarte crocante. Nu numai atat, daca sunt pastrate in frigider pentru o perioada lunga de timp, rosiile tind sa-si piarda din aroma. Acest lucru se intampla cu orice tip de rosii, asa ca cel mai bine este sa le tineti in afara frigiderului pentru a nu le afecta proprietatile.

2. Busuioc

Temperatura scazuta a frigiderului nu este de ajutor pentru busuioc, deoarece tinde sa se ofileasca rapid. Nu numai atat, in cateva zile parfumul sau este complet redus. Busuiocul poate fi pastrat exact la fel ca o floare, punandu-l intr-un borcan cu apa proaspata.

3. Cartofi

Secretul pentru a pastra cartofii intr-o stare optima este de a-i depozita intr-un loc uscat, intunecat, departe de sursele de lumina si caldura, eventual inveliti in hartie care poate absorbi umezeala. Pe de alta parte, daca sunt depozitati in frigider, cartofii tind sa putrezeasca rapid.

4. Usturoi si ceapa

Frigul stimuleaza procesul de germinare a usturoiului, facandu-l deosebit de moale. Ceapa, pe de alta parte, poate putrezi rapid daca este pusa in frigider.

5. Avocado

Avocado se gaseste, de obicei, necopt in supermarketuri, asa ca depozitarea lor in frigider ar impiedica procesul de coacere, facandu-i intunecati si inconsistenti. Pentru a favoriza coacerea, se recomanda sa fie tinut in afara frigiderului si, eventual, langa un mar.

6. Banane

La fel ca si avocado, bananele tind sa se inchida la culoare, dar nu se coc cand sunt expuse la temperaturi scazute. Cel mai bun mod de a le pastra este sa le tineti in afara frigiderului, intr-un cos de fructe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here