Care sunt principalele cauze ale obezitatii?

Obezitatea reprezinta o afectiune cronica ce poate determina pe termen lung aparitia riscului de diabet zaharat, boli de inima, hipertensiune arteriala, dar si afectiuni ale vezicii biliare

0
640
cauze ale obezitatii

Obezitatea reprezinta o afectiune cronica ce poate determina pe termen lung aparitia riscului de diabet zaharat, boli de inima, hipertensiune arteriala, dar si afectiuni ale vezicii biliare. Mai mult, din cauza kilogramelor in plus, oamenii pot ajunge sa aiba inclusiv probleme pe plan social, pentru ca incet, incet apare posibilitatea de a fi exclusi din diferite tipuri de cercuri sociale din cauza prejudecatilor pe care oamenii le au in prezent. In randurile ce urmeaza, adultii pot citi informatii importante despre principalele cauze ale obezitatii, astfel incat sa stie ce trebuie sa evite.

Consum dezechilibrat de alimente

Este dovedit faptul ca unul dintre cele mai importante motive care pot conduce la obezitate este reprezentat de consumul dezechilibrat de alimente. Atunci cand oamenii nu sunt atenti la ingestia calorica si consuma mai multe calorii decat ard, kilogramele incep sa se adune incet, dar sigur, pana se ajunge la o greutate extrem de ridicata.

Lipsa activitatii fizice

Cei mai multi dintre tineri si adulti se rezuma strict la activitatile pe care trebuie sa le faca zilnic, fie ca este vorba despre mersul la scoala ori mersul la serviciu. Din pacate, exercitiile fizice sunt ignorate cu desavarsire, ceea ce inseamna ca organismul nu mai ajunge in situatia in care sa arda toate caloriile acumulate. Recomandat este ca oamenii sa isi faca cel putin 30 de minute timp in fiecare zi sa se ocupe de miscari simple, dar eficiente pentru arderea grasimilor si pentru imbunatatirea circulatiei sanguine.

Stresul se numara si el printre cele mai comune cauze ale obezitatii

Din cauza numeroaselor responsabilitati pe care le au in fiecare zi, oamenii ajung sa fie extrem de stresati, sa nu mai doarma suficient si sa simta nevoia de a manca foarte mult, chiar si atunci cand nu le este foame. Combinate, toate aceste elemente pot conduce, din pacate la obezitate.

Boli

Nu in ultimul rand, acumularea kilogramelor in plus poate avea loc din cauza a numeroase tipuri de boli. De exemplu, in momentul in care pacientii sunt diagnosticati cu boli de inima, medicii le interzic sa faca foarte mult efort. Chiar daca acest lucru nu inseamna ca activitatea fizica sa fie eliminata de tot din programul zilnic, oamenii incep sa se teama chiar si de cele mai mici tipuri de efort!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here