Anticariate care cumpara carti vechi si rare

Ce inseamna volumele vechi si rare pentru aceste anticariate care cumpara carti?

0
882
achizitii de carti

Pe piata exista anticariate care cumpara carti de orice fel, indiferent de subiectul continutului. Cartile pot fi cu si despre literatura, stiinte exacte, istorie, literatura straina, SF si altele asemenea. Nici vechimea cartii nu este un aspect impus de anticariat – vanzatorii pot aduce volume vechi, dar si noi.

Specialistii de la CumparCarti.ro sunt cei ce raspund cu promptitudine vanzatorilor din Bucuresti si din imprejurimi, oferind cele mai bune preturi pentru cartile vechi, noi si rare.

Ce inseamna volumele vechi si rare pentru aceste anticariate care cumpara carti?

Diferenta dintre o carte veche si o carte rara este, in principiu, influentata de cererea de pe piata pentru respectivul volum. Nu multi stiu diferentele dintre carti rare si vechi, considerand ca orice exemplar vechi are valoarea unuia rar. Cu toate astea, nu este adevarata aceasta idee. Varsta unui titlu nu este singurul si nici cel mai important factor pentru a stabili valoarea unei carti.

Sintetizand, o carte este rara in momentul in care cererea de pe piata este cu mult mai mare decat numarul exemplarelor. Este bine de stiut ca aceste exemplare rare sunt vandute cu mult mai bine, pentru un pret special. Spre exemplu, unele dintre cartile rare apartin marilor autori, cum ar fi: William Shakespeare, Fyodor Dostoevsky sau Hans Christian Andersen.

Sunt cartile noi acceptate in anticariat?

Bineinteles, anticariatul accepta si cartile noi, avand in vedere cererea cititorilor. Nu conteaza vechimea unul exemplar, atat timp cat se afla intr-o forma buna, deci nu are paginile sau coperta rupte, ori mazgalituri sau pete. Asadar, sunt acceptate chiar si cartile publicate de edituri dupa anul 2000.

De asemenea, anticariatul este de acord cu primirea cartilor printate de toate editurile. Unele dintre acestea, cele mai cunoscute, sunt: Litera, Humanitas, Curtea Veche sau Paralela 45.

Anticariate care cumpara carti | achizitii de carti | Cumparcarti.ro

anticariate care cumpara carti

Unde se gasesc anunturile de achizitii de carti?

Anunturile sunt publicate de marile anticariate care isi desfasoara activitatea si in mediul online pe site-ul oficial. Accesand pagina, vanzatorii pot gasi aici informatii cu privire la modalitatea prin care poate fi solicitata o evaluare a cartilor. In principiu, exista un numar de telefon, un e-mail sau un formular de contact. In urma stabilirii contactului cu specialistii, nu ramane decat ca acestia sa se deplaseze la locul stabilit in cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here