Sfaturi pentru ingrijirea plantelor

Prea multa apa poate duce la putrezirea radacinilor. Ingrijitorii trebuie sa verifice mai intai solul pentru a se asigura ca este uscat. Daca pamantul se simte umed si se lipeste de deget, planta are suficienta apa.

0
655
ingrijirea plantelor

Ingrijirea plantelor a devenit o preocupare des intalnita in multe case. Insa de cele mai multe ori, iubitorii de plante isi pun intrebarea:,,Plantele pe care le iubim sunt cele pe care le putem avea”? Cu siguranta! Singura conditie este ca ei sa le amplaseze in casa in functie de lumina de care acestea au nevoie.

Ferestrele orientate spre sud /ofera lumina stralucitoare, ferestrele orientate spre est / vest ofera lumina moderata, iar ferestrele orientate spre nord ofera lumina scazuta. Majoritatea plantelor de casa prefera lumina soarelui, indirecta. Daca soarele este prea intens prin ferestre, o perdea poate difuza lumina. Cactusii si unele plante suculente precum aloe vera pot, desigur, sa se descurce cu lumina directa a soarelui.

Mai putina apa

Prea multa apa poate duce la putrezirea radacinilor. Ingrijitorii trebuie sa verifice mai intai solul pentru a se asigura ca este uscat. Daca pamantul se simte umed si se lipeste de deget, planta are suficienta apa.

Cat de des se va uda iarna planta?

Plantele au nevoie de mai putina apa iarna, cand cresc mai lent, zilele sunt mai scurte si lumina soarelui mai putin intensa.

Cresterea nivelului de umiditate

In lunile de iarna, cand caldura emanata de calorifere usuca aerul din incapere, gruparea de plante similare ajuta la crearea unui microclimat mai umed.

Schimbarile extremepot stresa plantele. Este recomandat sa se pastreze o temperatura constanta in camera. A se evita asezarea plantelor in apropierea caloriferelor, a unitatilor de aer conditionat care pot crea curenti de aer cald sau rece.

Utilizarea ingrasamantului

Este bine sa se foloseasca ingrasamant, insa prea mult poate face mai mult rau decat bine. Plantele de interior tind sa nu aiba nevoie de ingrasaminte la fel de mult cum au plantele in aer liber. Daca se alege fertilizarea plantei, este mai bine sa se faca acest lucru in perioada de crestere (primavara devreme pana toamna devreme) si urmata regula generala: „mai putin este mai bine”. Majoritatea ingrasamintelor cumparate din magazin trebuie diluate cu apa inainte de utilizare.

Daca tocmai s-a schimbat solul, trebuie evitat ingrasamantul. Solul proaspat are suficiente substante nutritive noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here