Scapa de depresie in mod natural cu sunatoare

Sunatoarea este o planta care se gaseste in mod natural, creste sporadic sau este cultivata atat in zonele de campie, cat si in cele de deal si de munte

0
873
sunatoare

Cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca si planta fericirii, sunatoarea este mai eficienta decat orice antidepresiv si orice medicament calmant sau de stimulare a somnului. Fiind denumita “planta sfantului Ioan”, sunatoarea nu are efecte secundare, are efecte benefice asupra organismului stresat, obosit, folosita de secole in tratarea diferitelor stari maladive. Sunatoarea isi merita reputatia deoarece este o planta usor de procurat, fie ca este culeasa sau cumparata de la plafar sau de la magazinele naturiste, chiar din farmacii, sub forma uscata sau de pliculete, dar si usor de preparat, cu un gust placut si prea putine efecte negative.

Indicatiile terapeutice pentru sunatoare

Sunatoarea este o planta care se gaseste in mod natural, creste sporadic sau este cultivata atat in zonele de campie, cat si in cele de deal si de munte, fiind intalnita in toate zonele tarii, infloreste din iunie pana in septembrie, sunatoarea se recolteaza in perioada de inflorire, dimineata dupa ce roua s-a ridicat de pe planta.

Sunatoarea este indicata ca si adjuvant in diferite afectiuni hepatice, biliare, in trataea ulcerului gastric, dar si in tratarea afectiunilor cavitatii bucale si in tratamentul local al arsurilor. La nivel psihologic, sunatoarea trateaza foarte bine simptomele sindromului premenstrual, al anxietatii si al tulburarilor de somn. Tratarea depresiei este poate cea mai cunoscuta indicatie terapeutica a acestei plante si cea mai importanta. Tratamentul depresiei cu ceai de sunatoare incepe sa dea rezultate dupa cateva saptamani de la inceperea acestuia.

In ceea ce privete efectele secundare si contraindicatiile preparatelor din sunatoare, acestea includ senzatia de uscaciune a gurii, uneori pot sa apara dureri de cap, ameteli, un disconfort gastric si disfunctii sexuale. De asemenea, nu se recomanda administrarea de infuzie de sunatoare la femeile gravide, mamele care alapteaza sau in cauza in care pacientele au tratament cu pastile anticonceptionale, deoarece le inhiba efectul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here