Remedii naturale pentru dureri de cap

Desi s-au efectuat studii privind acupunctura, chiropractica si masajul, nu au existat destule studii bine controlate cu placebo pentru a putea concluziona ca oricare dintre aceste terapii este eficienta pentru durerile de cap.

0
817
durere de cap

Terapiile complementare si alternative sunt populare in randul persoanelor cu dureri de cap.

Desi s-au efectuat studii privind acupunctura, chiropractica si masajul, nu au existat destule studii bine controlate cu placebo pentru a putea concluziona ca oricare dintre aceste terapii este eficienta pentru durerile de cap. Mai multe informatii sunt prezenate in cele ce urmeaza.

Remedii naturale pentru dureri de cap

  1. Acupunctura

In conformitate cu medicina traditionala chineza, durerea rezulta din energia blocata de-a lungul cailor energetice ale corpului, care sunt deblocate cand acele de acupunctura sunt inserate de-a lungul acestor cai invizibile.

Desi nu se stie exact cum functioneaza acupunctura, unele dintre teoriile propuse sustin ca acupunctura elibereaza opioide naturale care amelioreaza durerea, trimite semnale care calmeaza sistemul nervos simpatic si declanseaza eliberarea neurotransmitatorilor si a hormonilor.

Efectele secundare pot include dureri, vanatai sau sangerari la locul acului. Acupunctura poate provoca, de asemenea, oboseala temporara. Desi rar, acul poate sparge sau rani un organ sau o structura interna.

  1. Chirologia

Medicii de chirologie sunt profesionisti din domeniul sanatatii care se concentreaza in principal asupra tulburarilor sistemului musculo-scheletic nervos si asupra efectelor acestor tulburari asupra sanatatii generale.

Subliniind puterea vindecatoare a corpului, chirologul este o abordare practica cel mai des utilizata pentru plangerile neuromusculare, cum ar fi dureri de spate si gat, dureri articulare si dureri de cap.

Semnul distinctiv al ingrijirii acestei practici este “manipularea coloanei vertebrale”, care se numeste si “ajustare chirologica”. Scopul ajustarii este de a restabili pozitia si mobilitatea articulatiilor prin aplicarea manuala a unei forte controlate asupra unei articulatii restranse.

Aceasta restabileste functia adecvata, amelioreaza presiunea asupra nervilor din jur, reduce durerea si stresul muscular si permite tesuturilor sa se vindece. Exista peste 20 de tehnici diferite de ajustare, care pot fi utilizate singure sau in combinatie.

Reactiile adverse pot include dureri usoare, care ar trebui sa rezolve in decurs de una pana la doua zile.

  1. Terapie prin masaj

Terapia prin masaj este aplicarea presiunii asupra muschilor si tesuturilor moi ale corpului pentru relaxare si sanatate.

Se foloseste pentru o varietate de afectiuni cum ar fi afectiunile legate de stres, tulburarile de somn, durerea, durerile de cap, hipertensiunea arteriala, diabetul, umflarea postoperatorie si depresia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here