Regulile dupa care se face inspectia tehnica periodica

 • Auto
 • April 30, 2020

Masinile inmatriculate si inregistrate in Romania pot circula pe drumurile publice numai in conditiile in care starea lor tehnica respecta toate prevederile legislatiei rutiere in vigoare. Pentru a se asigura ca masinile aflate in circulatie respecta niste cerinte minime de siguranta, autoritatile le verifica la diferite intervale de timp prin intermediul serviciilor ITP. Bucurestenii, de exemplu, trebuie sa se prezinte la un centru in care se face inspectia tehnica periodica din Bucuresti.

Ce presupune inspectia tehnica periodica din Bucuresti si cum se face?

Dupa cum stabileste o Ordonanta a Guvernului din anul 2000, sunt supuse serviciilor de ITP in sector 6 numai masinile inmatriculate si inregistrate in Romania. Prin aceasta inspectie, autoritatile se asigura ca masinile care circula pe drumurile din Romania prezinta acea siguranta tehnica necesara.

Obligatia de a efectua ITP-ul revine detinatorului certificatului de inmatriculare sau de inregistrare. Acesta trebuie sa faca inspectia o data la doi ani, in cazul in care masina nu are o varsta mai mare de 12 ani, sau anual in cazul in care masina depaseste aceasta vechime.

Autoturismele care sunt destinate transportului de persoane trebuie sa treaca pe la ITP o data la sase luni. Masinile noi fac primul ITP la trei ani de la inmatriculare, iar acestea, daca trec de inspectie si nu au defecte majore, pot circula in continuare in conditii de deplina siguranta.

Inspectia tehnica periodica din Bucuresti | ITP in sector 6 | AlfaITP.ro

inspectia tehnica periodica din Bucuresti

Exista trei tipuri de defecte: minore, majore sau periculoase. In cazul deficientelor minore, acestea nu au un efect semnificativ asupra sigurantei vehiculului si niciun impact asupra mediului. Deficientele majore sunt cele care compromit siguranta vehiculului si au impact asupra mediului, iar cele periculoase sunt cele care constituie un risc direct la adresa sigurantei rutiere.

In cazul in care ITP-ul masinii expira, inmatricularea este suspendata automat. In cazul in care un conducator auto circula cu masina cu ITP-ul expirat, risca o amenda foarte mare. Este important de stiut ca de pe site-ul https://alfaitp.ro clientii pot lua numarul de telefon si isi pot face o programare pentru ITP.  De asemenea, site-ul ofera toate informatiile necesare pentru ca toti conducatorii auto interesati de aceste servicii sa fie la curent cu ultimele noutati si cu cele mai importante proceduri ce trebuie respectate.

edge.ro

https://edge.ro

Articole pe aceeași temă

 • Auto
 • February 5, 2024
 • 3 minutes Read
AUDI A6 2.0 TDI: eleganță, performanță și rafinament

AUDI A6 2.0 TDI este un automobil emblematic ce îmbină eleganța clasică a mărcii Audi cu tehnologii avansate și performanțe remarcabile. Cu un design distinctiv, dotări de lux și o…

Citește

 • Auto
 • September 23, 2023
 • 3 minutes Read
Kia: inovație, calitate și stil în industria automobilelor

Kia este un producător auto sud-coreean cunoscut pentru gama sa variată de mașini, care combină inovația tehnologică, calitatea construcției și designul atrăgător. Cu o prezență globală puternică, Kia a reușit…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

 • June 4, 2024
Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

 • May 29, 2024
Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

 • May 23, 2024
Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici

 • May 9, 2024
Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici

De ce să alegem calorifere din oțel Purmo?

 • May 8, 2024
De ce să alegem calorifere din oțel Purmo?

Caracteristicile unui diamant valoros

 • April 23, 2024
Caracteristicile unui diamant valoros