Metode moderne de tratare a acneei

Acneea este o afectiune dermatologica frecvent intalnita

0
206
acneei

Acneea este o afectiune dermatologica frecvent intalnita. Din fericire, astazi exista unele metode moderne care pot ajuta la tratarea ei.

Tratamentul acneei cu lumina LED este una dintre metode. Lumina albastra are un efect antibacterian puternic. Ajunge adanc in porii unde traiesc bacteriile – Propionibacterium acnes, care provoaca inflamatie.

Prin absorbtia luminii albastre se elibereaza radicalii liberi de oxigen, ceea ce duce la distrugerea bacteriilor. Terapia cu LED nu ascunde niciun risc si este complet nedureroasa. Sunt necesare 8 pana la 10 proceduri de 2 ori pe saptamana.

Acneea poate fi tratata si cu fototerapie IPL

Lumina pulsata intensa este cel mai des folosita in fototerapie. Tratamentul pentru acnee IPL este destinat persoanelor cu cazuri usoare pana la moderate. In timpul tratamentului IPL, lumina patrunde in straturile pielii, ajutand la uciderea bacteriilor si la reducerea inflamatiei si a excesului de sebum care caracterizeaza acneea.

Nd: Laser YAG

Lumina emisa de laser, printr-o reactie fotochimica, este transformata in energie termica. Incalzirea dermei este cea care stimuleaza procesele metabolice si restaurarea pielii. Creste circulatia sangelui si imbunatateste nutritia pielii. Patrunderea in adancime duce la cresterea imunitatii locale si la reglarea functiei glandelor sebacee.

Tratamentele cu laser YAG sunt o modalitate revolutionara de a trata acneea in profunzime, lasand epiderma intacta. Afectiunea este controlata pentru o lunga perioada de timp, pielea este curata si suprafata ei ramane neteda. Imbunatateste elasticitatea si tonusul pielii.

Cu doar 4-6 proceduri pielea este semnificativ calmata, sebumul excesiv este suprimat, nu exista cosuri, chisturi si glande sebacee infundate. Tratamentul este semnificativ mai rapid si mai eficient decat terapiile antibiotice conventionale, fara efecte secundare.

Diferitele proceduri (peelinguri chimice, tehnologii laser si luminoase, microneedling etc.) sunt combinate in functie de tipul si severitatea acneei, de varsta pacientului si de factorii care insotesc boala. O combinatie de metode poate contribui la prevenirea aparitiei de comedoane noi, la reducerea inflamatiei si a cicatricilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here