Laptele de banane poate inlocui perfect laptele de vaca traditional, alimentand corpul cu potasiu si vitamina B6. Exista deja o serie de studii care pun sub semnul intrebarii beneficiile consumului de lapte de origine animala. Multe dintre ele sustin ca organismul uman produce enzima lactaza doar pana la varsta de 3 ani.
Aceasta enzima este capabila sa descompuna lactoza din zaharul din lapte. Lactoza nedigerata, precum si mediul acid creat de laptele din intestin, stimuleaza cresterea bacteriilor si eliberarea unui numar mare de toxine care se raspandesc in toate sistemele corpului.
Adevarul este ca laptele alternativ devine din ce in ce mai popular. Se poate face din soia, migdale, orez, caju, nuca de cocos. Exista si opinii contradictorii despre soia, asa ca multi oameni prefera sa o evite. Altii sunt alergici la nuci, astfel incat laptele de banane ar fi extrem de potrivit pentru ei.
Laptele de banane este bogat in potasiu, vitamina B6 si fibre. In plus, nu costa mult daca este facut acasa – cel mai sigur mod de a evita suplimentele nesanatoase.
Bananele sunt cunoscute ca fiind un aliment sanatos, al carui consum inainte sau dupa un antrenament poate ajuta oamenii sa depaseasca oboseala musculara. In plus, bananele sunt un bun ajutor impotriva excesului de greutate, scad tensiunea arteriala, intaresc oasele si dintii.
Cum se poate face lapte de banane delicios si nutritiv acasa?
- Ingrediente: 1 banana coapta, 1 cana apa, ¼ lingurita scortisoara, un varf de sare de mare.
- Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un blender pana se omogenizeaza.
Laptele de banane din comert se prepara de regula cu un tip de lapte vegetal, cum este laptele de migdale. In plus, de multe ori, printre ingrediente se regasesc si: zahar, dextroza, arome si diversi aditivi pentru a prelungi durata de valabilitate. Laptele de banane preparat acasa are doar zahar natural, adica fructoza din banane.