Diferentele dintre USB 2.0 si USB 3.0

Odata cu aparitia dispozitivelor portabile in viata oamenilor, interesul pentru incarcarea lor rapida si transferul de date a crescut.

0
424
USB 3.0

Odata cu aparitia dispozitivelor portabile in viata oamenilor, interesul pentru incarcarea lor rapida si transferul de date a crescut. Acest lucru a dezvoltat foarte repede o tehnologie cunoscuta sub numele de USB Power Delivery.

Dispozitive precum smartphone-uri, tablete si console de jocuri video se pot conecta la computere prin porturi USB, permitand reincarcarea si comunicarea, inlocuind astfel cerintele de incarcare prin adaptoare si incarcatoare.

Care sunt avantajele USB 3.0 fata de USB 2.0?

Multi oameni de astazi se intreaba care este diferenta dintre USB 3.0 si USB 2.0. Evident USB 3.0 este superior predecesorului sau USB 2.0 si anume:

  • Viteze de transfer – USB 2.0 ofera o viteza de transfer de 480 Mbps, iar USB 3.0 ofera o viteza de transfer de 4,8 Gbps, adica transfer de date de 10 ori mai rapid.
  • Consum de energie – USB 2.0 ofera o putere de pana la 500 mA. Adesea, acest curent nu este suficient pentru periferice fara alimentare proprie. USB 3.0 poate furniza pana la 900 mA. Aceasta inseamna ca dispozitivele USB 3.0 ofera mai multa putere atunci cand este necesar si economisesc energie atunci cand dispozitivul este conectat, dar nu functioneaza. Datorita curentului mai mare, un port USB PD 3.0 poate alimenta mai multe dispozitive puternice simultan printr-un hub.
  • Mai multa latime de banda – in loc de comunicare unidirectionala, USB 3.0 utilizeaza doua canale de date, unul pentru primirea datelor si celalalt pentru transmitere, in timp ce USB 2.0 poate procesa doar o directie de date la un moment dat. Acest tip de conexiune este cunoscut ca full duplex, in timp ce USB 2.0 poate procesa doar o directie de date la un moment dat, iar conexiunea este cunoscuta sub numele de simplex.
  • Diferente fizice – Conectorii USB 3.0 sunt diferiti de conectorii USB 2.0 pur vizual – conectorii 3.0 sunt de obicei colorati in albastru pe interior pentru a se distinge de conectorii 2.0, care sunt negri. Conectorii USB 3.1 sunt in rosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here