Cititul si armele sale

Cititul poate fi o constrangere in cazul elevilor de scoala, o distractie pentru un pensionar, dar o placere pentru persoane de toate varstele. Puteti descoperi un zambet pe chipul cititorului de romane, o stralucire in ochii cititorului de poezii si o grimasa pe fruntea unei persoane care citesc un articol de ziar. Lectura tulbura mintea si inima. Valurile de ganduri si emotii pot fi generate de lectura, deci placerea nu numai ca este imediata, dar continua sa ramana in minte.

Cartile si cititul, in general, ridica omul din realitatea in care se afla si-l duce intr-o lume imaginara. O lume a fanteziei in care simte bucurie in tristete, succes in esec, placerea in durere si speranta in frica. Chiar si un om nefericit poate gusta din fericire citind, iar realitatea nu va mai apasa atat de greu asupra sa.

Pe de alta parte, cititul ofera si satisfactie intelectuala. Un roman detectiv satisface sentimentul de curiozitate, o carte cu date exacte stimuleaza din punct de vedere cognitiv, personajele zapacite amuza, iar poezia stimuleaza imaginatia. Prin citit se poate retrai trecutul si recrea un viitor mai bun. Experienta cititului poate face cititorul mai intelept si mai increzator.

Cartile pot fi o buna companie atunci cand fiintele umane nu pot. Ore intregi petrecute in compania personajelor din carti conteaza enorm si pot fi mai valoroase decat o viata langa niste persoane reale. Cititul ofera o placere variata de natura spirituala, cognitiva si chiar senzoriala. Cititul e o incantare pentru cei care sorb cuvant dupa cuvand, rand dupa rand, carte dupa carte!

www.anticariat-carti.com | Cumparam carti din toate domeniile

carti din toate domeniile

Aveti o bogata experienta in citit? Atat de bogata incat nici cartile nu mai incap in biblioteca? Le puteti vinde pentru a face loc altora noi. Cartile ce nu va mai sunt utile pot fi vandute cu succes doar printr-un singur clic pe Anticariat-carti.com. Aici veti descoperi un loc in care cumparam carti din toate domeniile, indiferent daca sunt vechi sau noi, un loc in care cartea este valoroasa si apreciata. Cumpar carti pentru anticariat, deci daca aveti comori pe care doriti sa le aiba si altii, luati legatura cu mine online sau telefonic!

edge.ro

https://edge.ro

Articole pe aceeași temă

Caracteristicile unui diamant valoros

Diamantele, cunoscute pentru frumusețea și durabilitatea lor remarcabilă, au fascinat omenirea de secole. În calitate de una dintre cele mai prețioase pietre din lume, valoarea unui diamant este determinată de…

Citește

Impactul cărților în domeniul academic

Cărțile au jucat întotdeauna un rol crucial în dezvoltarea și progresul domeniului academic. De-a lungul istoriei, acestea au fost surse de cunoaștere, inspirație și inovație pentru cercetători, studenți și profesori.…

Citește

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Te-ar mai putea interesa

Ce nebulizatoare sunt recomandate pentru persoanele cu astm?

  • June 14, 2024
Ce nebulizatoare sunt recomandate pentru persoanele cu astm?

Cum să comanzi un tort online?

  • June 10, 2024
Cum să comanzi un tort online?

Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

  • June 4, 2024
Ananasul: un fruct exotic cu beneficii remarcabile pentru sănătate

Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

  • May 29, 2024
Cum alegi salteaua potrivita pentru paturi de dormitor?

Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

  • May 23, 2024
Perspectivele muncii în IT: cum schimbă inteligența artificială (AI) acest domeniu

Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici

  • May 9, 2024
Caria de biberon – o afecțiune gravă ce afectează dinții copiilor mici