Ce consecinte poate avea cureaua de distributie rupta asupra masinii tale?

Cureaua de distributie rupta este una dintre avariile de care soferii se tem cel mai mult

0
359
cureaua de distributie

Cureaua de distributie rupta este una dintre avariile de care soferii se tem cel mai mult. O curea de distributie rupta este un dezastru pentru motor si pentru buzunarul soferilor.

Cum stii daca cureaua de distributie se va defecta?

Ruperea curelei de distributie nu este de obicei imediata si pentru o vreme ea da avertismente. Daca se observa vreunul dintre aceste avertismente, cel mai bine este ca soferul sa opreasca masina si sa mearga imediat la service.

  • Zgomote ritmice in zona motorului

Unul dintre simptomele care indica ca cureaua este foarte aproape de a se rupe, este un zgomot care se aude in zona motorului. De sub capota se pot auzi multe zgomote metalice, dar acesta are particularitatea ca este ritmic, asemanator cu ticaitul unui ceas.

  • Dificultate la pornire

Aceasta dificultate la pornire este un alt simptom. Daca bateria si alternatorul sunt in regula, este foarte posibil ca masina sa nu porneasca pentru ca cureaua este deteriorata.

  • Pierderea puterii pe drum

Nu este normal ca atunci cand masina este accelerata pe drum aceasta sa piarda brusc putere. Daca se intampla acest lucru, trebuie oprita masina imediat si deschisa capota pentru a observa daca cureaua de distributie este vizibila. O pierdere de putere poate insemna ca cureaua de distributie este rupta.

  • Aprinderea martorului de bord

Masinile actuale ii avertizeaza pe soferi – cand cureaua se defecteaza se aprinde o lumina galbena in panoul de bord, semn ca ceva nu este in regula.

  • Consecintele unei curele de distributie sparte

Cand o curea de distributie se rupe, consecintele sunt catastrofale, deoarece in acel moment se pierde sincronizarea motorului.

In cateva secunde si fara ca soferii sa observe, pistoanele vor incepe sa loveasca supapele facandu-le sa se desparta, iar apoi sa afecteze bielele si restul motorului.

Cea mai buna modalitate de a preveni aceasta avarie este schimbarea acestei componente atunci cand spune producatorul, insa conducatorii auto trebuie sa fie atenti si la semnele de uzura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here