Care este diferenta dintre o dieta vegana si una vegetala?

Cea mai mare diferenta intre veganism si dietele pe baza de plante este includerea produselor de origine animala

0
23
dieta vegana

Foarte des oamenii echivaleaza dieta vegana cu cea vegetala. Adevarul este ca acestea sunt doua tipuri diferite de diete, desi au multe in comun.

Nutritia plantelor este un termen din ce in ce mai utilizat in zilele de astazi. Foarte des, chiar si „alimentatia pe baza de plante” este utilizata in mod interschimbabil cu „alimentatia sanatoasa” si „alimentatia vegana”, desi nu sunt sinonime. In timp ce o dieta vegana este in intregime pe baza de plante, o dieta pe baza de plante nu este intotdeauna vegana.

Ce este dieta vegana?

Dieta vegana inseamna excluderea completa a tuturor alimentelor de origine animala. Majoritatea veganilor nu se limiteaza la asta. De asemenea, elimina toate produsele de origine animala din afara dietei – cum ar fi imbracamintea din piele, incaltaminte, genti etc.

Ce este dieta vegetala?

O dieta pe baza de plante este adesea neinteleasa. Dieta pe baza de plante include in principal consumul de plante, dar in acelasi timp nu exclude aportul de alimente de origine animala in cantitati mai mici. Desi plantele sunt o prioritate in dieta pe baza de plante, este mult mai flexibila decat dieta vegana, deoarece poate contine carne, oua si produse lactate.

Este important de retinut ca atat in ​​dieta vegana, cat si in cea vegetala, calitatea alimentelor este foarte importanta. Cu cat o persoana mananca mai natural si evita alimentele procesate (desi pe baza de plante), cu atat mai bine.

Ce au in comun cele doua diete?

Cea mai evidenta similitudine este ca ambele diete se bazeaza pe consumul de alimente vegetale. Fructe, legume, seminte, leguminoase – sunt sursa multor substante nutritive utile.

Care este diferenta dintre o dieta vegana si una vegetala?

Cea mai mare diferenta intre veganism si dietele pe baza de plante este includerea produselor de origine animala. Desi in cantitati mai mici, dieta pe baza de plante permite consumul de carne, oua si produse lactate, insa dieta vegana exclude toate alimentele de origine animala. Multi vegani exclud mierea si vinul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here