Totul despre endodontie

PlazaDent.ro ofera tratamente stomatologice de buna calitate, medicul evaluand starea sanatatii dentare a pacientului si discutand impreuna despre numeroasele variante de tratament.

0
112

Cei care vor sa afle mai multe detalii despre endodontie in sector 6 isi cauta mai multe surse de incredere din care sa se informeze. Endodontia este o ramura specializata a medicinei dentare ce se ocupa cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul si vindecarea afectiunilor datorate tesutului moale aflat in interiorul dintelui (pulpa dentara sau nervul dintelui) precum si a ligamentelor de sustinere situate in varful radacinii.

Ce este tratamentul endodontic?

Pulpa dintelui este un tesut conjunctiv bogat in vase sangvine si in terminatii nervoase care sunt responsabile de formarea dintelui. Odata cu incheierea formarii dintelui, tesutul pulpar si-a terminat rolul, ceea ce inseamna ca, la nevoie, pulpa dentara poate fi eliminata fara ca dintele sa fie afectat. Asadar, aceasta operatiune poarta denumirea de tratament endodontic.

Cand este necesar tratamentul endodontic?

Clinica dentara din Bucuresti – Plaza Dent ofera tratament endodontic pacientilor care prezinta o inflamatie in interiorul pulpei dentare. Aceasta inflamatie este cauzata de traumatisme suferite de dinte, de fracturi sau fisuri in smalt, de obturatii coronale intinse in suprafata (plombe) sau de carii profunde.

Inflamatia pulpara netrata va duce la agravarea simptomelor initiale. Cu timpul, dintele si tesaturile sale de sustinere vor fi distruse, ceea ce poate duce la pierderea sa. Pe langa durere, exista posibilitatea aparitiei unei infectii, prima data la nivelul osului maxilar si a tesuturilor moi invecinate, apoi putandu-se extinde la nivelul tesuturilor oro-faciale.

De cele mai multe ori, un tratament endodontic obisnuit consta intr-o sedinte de 1-2 ore, dar exista si cazuri complexe unde vor fi necesare 2 sau chiar mai multe sedinte.

Endodontie in sector 6 | clinica dentara din Bucuresti | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Este dureros tratamentul de canal?

Toate tratamentele endodontice sunt efectuate sub anestezie locala profunda. Cu ajutorul acestei anestezii se asigura un confort sporit pacientului, dar si medicului dentist. Exista totusi putin situatii in care atat inflamatia pulpara, cat si infectia tesuturilor adiacente sunt foarte avansate, acestea impiedicand anestezicul sa isi faca efectul la potential maxim, generand o instalare partiala a anesteziei. Exista posibilitatea aparitiei unei sensibilitati la nivelul dintelui, putand fi eliminata prin administrarea unor antiinflamatoare.

PlazaDent.ro ofera tratamente stomatologice de buna calitate, medicul evaluand starea sanatatii dentare a pacientului si discutand impreuna despre numeroasele variante de tratament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here