Cum sa alegi un cadru de mers potrivit?

Indiferent de tipul preferat sau de nevoile persoanelor, aceste dispozitive pot fi gasite pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro, unul dintre cei mai cunoscuti distribuitori autorizati de dispozitive ortopedice

0
99

Un echipament de tehnică medicala foarte util persoanelor care au probleme de deplasare este cadrul de mers. Acestea au rolul de contribui la recuperarea persoanelor care sufera de afectiuni locomotorii, imbunatatindu-le calitatea vietii.

In general, aceste dispozitive sunt utilizate de persoane care nu isi mai pot coordona miscarile in mod natural, aceste cadre sunt formate din patru picioare care fie pot fi mutate din loc in loc, fie pot fi impinse deoarece sunt dotate si cu roti.

Indiferent de tipul preferat sau de nevoile persoanelor, aceste dispozitive pot fi gasite pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro, unul dintre cei mai cunoscuti distribuitori autorizati de dispozitive ortopedice.

Criteriile pe care trebuie sa le indeplinesca un cadru de mers

Piata dispozitivelor medicale ortopedice este una foarte vasta, iar modele de cadru ortopedic sunt multe. De aceea, pacientii ar trebui sa fie foarte atenti atunci cand isi achizitioneaza unul, mai ales ca in timpul mutarii acestea pot deveni instabile. Prin urmare, caracteristicile cele mai importante de care ar trebui sa se tina cont la alegerea unui astfel de echipament medical sunt:

  • In functie de tipul cadrului – principalele categorii de cadre ortopedice sunt cadre fixe si cadre mobile.

Cadrul fix este cel format din patru picioare, care trebuie ridicat pentru a fi mutat, si este folosit, in special, de persoanele care incearca sa isi recapete mobilitatea, in timp ce cadrul mobil este prevazut cu roti – de obicei 2 – fiind astfel mult mai usor de manevrat.

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru ortopedic

Un alt factor important de care ar trebui sa se tina cont este si posibilitatea de pliere a acestor echipamente medicale, deoarece sunt mai usor de transportat.

  • In functie de dimensiuni – indicat este ca un astfel de dispozitiv medical sa fie ales in functie de inaltimea pacientului care il foloseste, insa pe piata exista si modele de cadre care sunt reglabile.
  • In functie de materialul din care este realizat – acest aspect este important deoarece influenteaza greutatea cadrului si, implicit, usurinta de deplasare. Astfel ca cele mai potrivite cadre de mers sunt cele din aluminiu, care au bare cu diametrul de 22mm si manere de cauciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here