Vitamine esentiale pentru mentinerea sanatatii parului

Cercetatorii au efectuat unele studii privind vitamina E si tocotrienol. Vitamina E este un nutrient care actioneaza ca un puternic antioxidant in organism

0
119
vitamine

Consumul unei diete bine echilibrate care contine toate cele 13 vitamine esentiale poate ajuta la cresterea si mentinerea sanatatii parului. Desi nu exista dovezi care sa sugereze ca vitaminele individuale pot incuraja parul sa creasca mai repede, deficientele in anumite vitamine pot duce la caderea parului sau la subtierea si fragilitatea acestuia.

Consumul suficient din fiecare vitamina poate ajuta la mentinerea sanatatii parului. Cercetatorii au efectuat studii privind modul in care urmatorii nutrienti ar putea sprijini cresterea parului:

  • vitamina D;
  • vitamina E;
  • vitamine din complexul B.

Vitamina D

Suplimentarea cu vitamina D ar putea sa nu aiba legaturi directe cu cresterea parului, dar prezenta unei deficiente poate avea un impact asupra sanatatii parului.

O analiza din 2019 a gasit dovezi care sugereaza o legatura intre deficienta de vitamina D si alopecia areata, care poate implica pierderea severa a parului. Multe dintre studiile din revizuire au descoperit niveluri scazute de vitamina D la persoanele cu alopecie areata. Alopecia areata este o afectiune autoimuna.

Vitamine B

Vitaminele B sunt esentiale pentru metabolism si functionarea sistemului nervos. Vitaminele din complexul B ajuta la reglarea metabolismului si mentinerea sistemului nervos central. Cercetatorii au analizat legatura dintre vitaminele complexului B si caderea parului, dar nu au confirmat inca o legatura.

Cel mai bine este sa se obtina aceste vitamine din dieta. Vitaminele B sunt solubile in apa, ceea ce inseamna ca organismul nu le poate stoca. Corpul excreta in urina orice nu foloseste. Acesta este motivul pentru care oamenii ar trebui sa consume zilnic vitamine solubile in apa. Desi sursele alimentare sunt cele mai bune, multi oameni ar putea avea nevoie de un supliment B complex pentru a-si satisface nevoile.

Vitamina E

Cercetatorii au efectuat unele studii privind vitamina E si tocotrienol. Vitamina E este un nutrient care actioneaza ca un puternic antioxidant in organism.

Un studiu a constatat ca persoanele cu alopecie au o concentratie semnificativ mai mica de vitamina E in sange decat cele fara afectiune. Rezultatele studiului clinic au constatat, de asemenea, ca utilizarea suplimentelor de tocotrienol a imbunatatit sanatatea parului persoanelor cu alopecie. Aceste suplimente au ajutat si la prevenirea caderii parului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here