Uleiul de cocos pentru caini – beneficii si riscuri

Utilizarea uleiului de cocos pentru tratarea afectiunilor pielii este o practica obisnuita, cu beneficii bine cunoscute. Efectele pozitive se datoreaza probabil proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatoare

0
129
uleiul de cocos

Multi proprietari de caini si medici veterinari sustin ca uleiul de cocos poate ajuta la tratarea pielii uscate si a eczemelor la caini atunci cand este aplicat local.

Uleiul de cocos a devenit destul de la moda in ultimii ani. Studiile arata ca are multe beneficii impresionante pentru sanatate la oameni.

Interesant este faptul ca multi oameni dau, de asemenea, ulei de cocos cainilor lor sau il aplica pe blana lor. In timp ce majoritatea studiilor privind uleiul de cocos au fost efectuate pe oameni, rezultatele pot fi aplicabile si cainilor.

  • Poate ajuta la problemele pielii cainelui

Utilizarea uleiului de cocos pentru tratarea afectiunilor pielii este o practica obisnuita, cu beneficii bine cunoscute. Efectele pozitive se datoreaza probabil proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatoare.

Un studiu a constatat ca uleiul de cocos hidrateaza in mod eficient pielea persoanelor cu xeroza, o afectiune caracterizata prin piele uscata si prurit. Acest studiu a fost realizat pe oameni – nu pe caini.

  • Poate ajuta la combaterea daunatorilor

Efectele antimicrobiene ale uleiului de cocos pot preveni infectarea cainilor cu ectoparaziti, cum ar fi capuse, purici si acarieni.

De asemenea, s-a demonstrat ca ajuta la eliminarea acestor daunatori la cainii care au fost deja infectati. Aceste efecte au fost confirmate de 2 studii in care cainii au fost tratati cu un sampon facut cu ulei de cocos.

  • Riscuri asociate cu utilizarea uleiului de cocos la caini

Desi efectele adverse sunt rare, exista cateva lucruri de luat in considerare inainte de a utiliza uleiul de cocos pe caine.

Unele studii au aratat ca uleiul de cocos poate provoca colesterol ridicat la caini. In cazuri extreme, acest lucru poate determina aparitia placilor in artere. Datorita continutului ridicat de calorii, utilizarea excesiva a uleiului de cocos poate duce la cresterea in greutate.

In cele din urma, un studiu a concluzionat ca o dieta bogata in grasimi saturate reduce abilitatile de detectare a mirosului cainilor.  Astfel, se recomanda consultarea medicului veterinar inainte de a adauga uleiul de nuca de cocos la dieta cainelui sau de a-l aplica pe blana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here