Colectarea de imagini la copii: beneficii

Colectarea de imagini la copii, este un lucru des intalnit de la 7 ani si incurajeaza comunicarea, socializarea si atentia

0
210
copii

Colectarea de imagini la copii, este un lucru des intalnit de la 7 ani si incurajeaza comunicarea, socializarea si atentia.

De ce copiii colecteaza obiecte?

Puzzle-uri, timbre, papusi… orice! Copiii adora sa colectioneze obiecte mici, iar camera lor seamana uneori cu un muzeu (sau cu un depozit ) cu toate comorile pe care le-au acumulat.

In jurul varstei de sapte ani, incepe aceasta „febra de colectare”. Acest lucru se intampla atunci cand ei au capacitatea de a profita de micile lor comori. Inainte de asta, erau prea ocupati cu invatatul vorbirii, mersului etc. Dar odata ce toate aceste invatari sunt stapanite, incepe etapa de creativitate!

Unii specialisti afirma ca aceasta colectionare este legata de dezvoltarea intelectuala si de invatarea despre clasificare si organizare. Cea mai buna parte a acesteia este ca, in timp ce se distreaza, copiii isi antreneaza concentrarea si isi pretuiesc micile comori.

Aspectul social

In plus, colectarea obiectelor are clar un aspect social. Acesta este modul in care copiii gasesc sa se joace si sa comunice cu colegii de clasa, prin schimbul de imagini, aratandu-le colectia lor etc.

Care sunt avantajele colectarii imaginilor la copii?

  • Interes pentru lectura

Momentul in care copilul incepe sa stranga coincide cu etapa in care incepe sa citeasca cu mai multa regularitate. Acest lucru este benefic pentru copiii carora nu le place sa citeasca – acum vor citi pentru a cunoaste numele personajelor sau povestea albumului.

  • Dezvolta cunostinte in matematica

Uneori gaseste plictisitoare cartea de matematica, dar cand are o colectie de imagini raspandite in fata lui, isi poate folosi cunostintele pentru a afla cate are, cat are nevoie pentru a-si termina colectia, ordoneaza (organizeaza de la cel mai mic la cel mai mare), grupeaza, adauga, scade, imparte, inmulteste etc.

  • Consolideaza vederea

Astazi, ochii copiilor sunt fixati pe ecrane, asa ca este o activitate buna – au contact cu ceva tangibil. Nimic mai bun decat un desen sau o fotografie care sa consolideze simtul vederii si lucrurile statice (nu intotdeauna in miscare ca la telefon ), de asemenea, dezvolta abilitati motrice fine la maini si degete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here