Sistemul de automatizare a locuintei – controlul casei cu un click

0
256
automatizare

Astazi, sistemul de automatizare a locuintei a trecut stadiul de concept si a ajuns realitate. El poate oferi multe facilitati proprietarilor de case, precum: linistea sufleteasca, securitatea si multe altele. Cu ajutorul unui smartphone care actioneaza ca centru de control, proprietarii isi pot monitoriza de la distanta casele prin intermediul camerelor video, pot verifica blocarea si deblocarea usilor, pot porni luminile sau opri automat apa, daca apare o scurgere.

Cu atat de multe posibilitati si rezultate, exista mai multe alegeri de facut. Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand se alege sistemul de automatizare pentru locuinta:

Compatibilitate

Este vorba despre compatibilitatea dintre dispozitivele din casa. Proprietarii trebuie sa se asigure ca sistemul de automatizare pe care urmeaza sa il instaleze poate permite controlul cat mai multor echipamente din casa.

Chiar daca la inceput nu se doreste controlul iluminatului, de exemplu, este posibil sa se doreasca extinderea sistemului mai tarziu.

Majoritatea sistemelor de pe piata actuala pot controla incuietori de usi, iluminare, camere de securitate si alti senzori. Cu toate acestea, nu toate sistemele accepta senzori de intrare, deschiderea si inchiderea usilor garajului si multe altele.

Functionalitate

Un sistem bun de automatizare la domiciliu trebuie sa fie usor de utilizat, sa promoveze eficienta energetica si sa imbunatateasca securitatea casei. Se pot crea metode care sa acopere diferitele nevoi ale vietii de zi cu zi. Controlul sistemului prin telefon sau tableta este, in general, disponibil pentru majoritatea sistemelor.

Prin urmare, trebuie evitat sistemul care poate fi utilizat doar cu interfata proprie. Trebuie ales un sistem care se poate folosi pe orice terminal. Capacitatile de control vocal si gestual sunt, fara indoiala, viitorul automatizarii la domiciliu. Este recent si majoritatea sistemelor avansate lucreaza la adaugarea acestei functionalitati.

Instalarea si configurarea sistemului de automatizare

Doritorii trebuie sa stie tot ce este necesar pentru instalarea sistemului, indiferent daca este cablat sau fara fir. Un sistem usor nu necesita instalare personalizata si programare profesionala. Sistemele usoare sunt in general mai putin costisitoare, au o instalare simpla si au o conexiune fara fir.

Cu toate acestea, trebuie verificata fiabilitatea si stabilitatea acestui tip de sistem. Daca proprietarii nu sunt foarte buni in tehnologie sau daca isi permit un design si o instalare personalizata, trebuie sa apeleze la profesionisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here