La ce sa te astepti dupa inserarea unui aparat dentar ieftin?

Potrivit Elveto-Dent.ro, efectele inserarii unui aparat dentar sunt normale si trebuie tratate ca atare

0
312
cabinet stomatologic din Colentina

Aplicarea unui aparat dentar ieftin este o alegere foarte buna atat a pacientilor, cat si a medicilor specialisti, dar presupune si multa ingrijire si acomodarea cu senzatia neplacuta resimtita in timpul vorbirii, masticatiei si chiar zambetului in primele saptamani de acomodare. Potrivit Elveto-Dent.ro, efectele inserarii unui aparat dentar sunt normale si trebuie tratate ca atare.

Efectele imediate dupa aplicarea unui aparat dentar ieftin

Medicii stomatologi de la Elveto Dent, cabinet stomatologic din Colentina, afirma ca dupa aplicarea aparatului dentar, pacientii trebuie sa fie responsabili si sa puna accent pe igiena orala, invatand sa faca fata disconfortului si durerilor resimtite.

Primele senzatii si efecte imediate dupa inserarea aparatului dentar fac referire la senzatiile de durere si disconfort, efecte normale, mai ales dupa ajustarea aparatului. Se recomnada consumul de alimente moi si de analgezice recomandate de catre medicul dentist, daca durerea persista.

De asemenea, poate sa apara si jena provocata de arcul sau bracketii aparatului dentar. O data cu miscarea dintilor, bracketii si capatul arcului pot deranja. Se poate aplica ceara ortodontica pe bracketii ce lezeaza tesuturile moi din gura sau pe capatul arcului.

Igiena necesara purtatorilor de aparat dentar

Primul si cel mai important aspect al igienei dentare este periajul dentar. Acesta se face dupa fiecare masa timp de 5 minute, atat pe interiorul, cat si pe exteriorul dintilor, dar si pe aria unde este afectata masticatia propriu-zisa. Periajul se face, mai ales in primele saptamani, cu multa rabdare si acordandu-se o atentiespeciala.

Cabinet stomatologic din Colentina | Aparat dentar ieftin | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Specialistii recomanda si folosirea periutei interdentare, necesara in igiena dentara a purtatorilor de aparat dentar pentru ca ajuta la curatarea spatiilor inguste, dar si folosirea dusului bucal, un dispozitiv de curatare foarte important care genereaza un jet de apa puternic, ajungand la zonele greu igienizabile pentru a disloca placa bacteriana si pentru a elimina resturile alimentare. Periajul profesional se face o data la trei luni la dentist pentru mentinerea igienei aparatului dentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here