Cum citim corect eticheta hranei pentru caini

Eticheta hranei pentru caini indica numele, marca produsului, precum si informatii tehnice si practice

0
391
eticheta hranei

Eticheta hranei pentru caini indica numele, marca produsului, precum si informatii tehnice si practice. Asadar, stapanii patrupedelor trebuie sa stie cum sa sorteze toate aceste informatii, pentru a-i oferi animalului o hrana de calitate si cat mai aproape de nevoile sale.

Lucruri de urmarit mai intai

Numele produsului este, in mod natural, primul lucru care trebuie analizat, deoarece spune in special recomandarea (adult sau puppy), stadiul fiziologic al animalului care ar trebui sa-l primeasca, precum si calitatea produsului.

Numele produsului

Numele produsului indica ingredientul majoritar (sau cel pe care producatorul a dorit sa-l evidentieze). Astfel, se vor gasi produse numite ,,vitel”, „pui”, „miel”. Producatorii sunt supusi unei legislatii foarte stricte cu privire la aceste denumiri, iar ingredientul trebuie sa fie prezent la un anumit procent pentru a face parte din denumirea produsului.

Informatie practica

Informatiile practice spun cum sa se utilizeze produsul in functie de nevoile energetice, de greutate si de dimensiunea cainelui.

Descrierea produsului

Descrierea produsului va spune daca hrana este completa sau complementara. Aceasta este o parte a etichetei care ar trebui sa fie luata in considerare cu atentie, deoarece o masa completa va acoperi toate nevoile animalului de companie, in timp ce un aliment complementar va fi doar o parte din masa. Daca se ofera un aliment complementar ca masa completa, cainele poate avea deficiente si, prin urmare, probleme de sanatate.

Ingrediente

Ingredientele trebuie sa fie listate pe eticheta. Ar trebui sa se consulte aceasta lista daca animalul de companie are alergie la anumite produse. Pe langa lista de ingrediente, eticheta contine procentul de grasimi brute, proteine ​​brute, fibre brute, cenusa bruta si umiditate.

O eticheta de proba

Se ia, de exemplu, un produs a carui eticheta ar indica: aliment complet pentru caini – constituenti analitici: proteine ​​25%, grasimi brute 11%, umiditate 9%, cenusa bruta 8%, fibra bruta 2%.

Totalul acestor ingrediente este de 55%, ceea ce inseamna ca procentul ramas este de carbohidrati, adica 45%. Fibra bruta, care nu este digerabila de caine, dar necesara intestinelor sale, este aici in cantitati mici, ceea ce este corect. Proteina de 25% va acoperi nevoile cainelui, dar este recomandat sa se aleaga un produs care contine intre 26 si 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here