Calorifere de aluminiu vs. calorifere de otel

Specialistii de la eCalorifere.ro dispun de o oferta bogata din care consumatorii pot gasi un calorifer cu un pret acceptabil, de inalta calitate

0
85

Una dintre cele mai importante decizii pentru client privitoare la alegerea celor mai bune calorifere pentru casa este alegerea unor calorifere de aluminiu sau otel. De materialul din care este fabricat caloriferul este conditionata calitatea si rezistenta sa pe termen lung.

Specialistii de la eCalorifere.ro dispun de o oferta bogata din care consumatorii pot gasi un calorifer cu un pret acceptabil, de inalta calitate. Materialul din care este fabricat caloriferul influenteaza durabilitatea, puterea termica, mentenanta, chiar si costul pe care il va avea factura de energie electrica.

Calorifere de aluminiu si calorifere de otel – avantaje si dezavantaje

Un calorifer din aluminiu de incalzeste mai usor decat cel din otel. Caldura este degajata la scurt timp dupa ce acesta incepe sa functioneze. Un dezavantaj al acestui material este faptul ca produsul nu mentine caldura pentru mult timp dupa ce sursa de alimentare a caloriferului a fost oprita.

Tot mai multi clienti opteaza pentru caloriferele din aluminiu si datorita durabilitatii lor – ar trebui sa functioneze fara niciun fel de problema timp de 20 de ani. In acest fel, caloriferele din aluminiu constituie o investitie avantajoasa. Mai mult decat atat, facturile de la curent vor avea valori ceva mai reduse, avand in vedere rapiditatea cu care se incalzeste caloriferul.

Pe de alta parte, aceste calorifere de otel sunt foarte frecvent intalnite in casele oamenilor, avand in vedere ca reprezinta un model ceva mai mic al produsului. Si caloriferele din otel se incalzesc repede, iar temperatura se pastreaza mult timp dupa ce este oprita sursa de energie.

Calorifere de otel | Calorifere de aluminiu | eCalorifere.ro

calorifere de aluminiu

Caloriferul din otet este un produs durabil si se gaseste pe piata foarte des la preturi accesibile oricarui buget. Pe termen lung acest tip de calorifer rezista mult mai bine daca otelul are o grosime mai mare.

Cum aflu ce putere de incalzire trebuie sa aiba caloriferul meu?

Caloriferul va fi achizitionat in functie de dimensiunea incaperii in care va fi pozitionat. Exista o modalitate de calcul pentru puterea termica si anume: (volumul incaperii x coeficient caloric) x 1,163. Coeficientul caloric al incaperii poate fi urmatorul:

  • 40: incaperi cu o izolatie foarte buna;
  • 50: incaperi cu o izolatie medie;
  • 60: incaperi cu o izolatie foarte redusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here