Destinatii putin cunoscute in Africa de Sud

De la sanctuarele elefantilor pana la diverse zone umede, urmatoarea lista ofera o scurta vedere asupra catorva destinatii putin cunoscute din Africa de Sud pe care toata lumea trebuie sa le vada

0
289
Africa de Sud

De la sanctuarele elefantilor pana la diverse zone umede, urmatoarea lista ofera o scurta vedere asupra catorva destinatii putin cunoscute din Africa de Sud pe care toata lumea trebuie sa le vada. Majoritatea turistilor sunt familiarizati cu Cape Town si Johannesburg, dar sunt mult mai multe de descoperit dincolo de aceste doua orase. Turistii vin din toate partile pentru a experimenta fauna naturala si peisajele.

Stellenbosch din Africa de Sud 

Stellenbosch este situat la aproximativ 31 km la est de Cape Town. Este al doilea cel mai vechi oras din Africa de Sud, precum si unul dintre cele mai bine pastrate din vremea Companiei Olandeze a Indiei de Est. Se mandreste cu unele dintre cele mai bune restaurante si cafenele din tara si gazduieste o multime de hoteluri, buticuri, galerii de arta si muzee. Cu peste 200 de producatori de vin si struguri, Stellenbosch este, de asemenea, principalul hub pentru viticultura sud-africana. Astazi, este un oras universitar, deci are o energie tinereasca.

Insula Robben

Insula Robben este situata in Table Bay, la aproximativ 4,3 mile vest de coasta Cape Town. Printre altele, insula fusese folosita ca inchisoare de peste 300 de ani. Este probabil cunoscut drept locul in care Nelson Mandela si-a petrecut 18 din cei 27 de ani inchisi. In final a fost inchis in 1996 dupa incheierea apartheidului – segregarea rasiala institutionalizata. Astazi, este folosit ca loc turistic educational unde ghizii, adesea fosti detinuti insisi, isi impartasesc experientele ramanand pe insula Robben. UNESCO l-a declarat drept patrimoniu mondial alaturi de parcul umed al iSimangaliso in 1999.

Parcul transfrontalier Kgalagadi

Parcul transfrontalier Kgalagadi este una dintre cele mai mari zone de conservare a animalelor salbatice din lume. Odata cu fuziunea Parcului National Kalahari Gemsbok din Africa de Sud si a Parcului National Gemsbok din Botswana, a devenit primul parc din Africa, oficial declarat transfrontalier in 2000. Peisajul sau este marcat de pajisti vaste, dune rosii. Unele animale uimitoare cutreiera pamantul, printre care gemsbok, hiene, gheparzi si lei negri Kalahari. Parcul transfrontalier Kgalagadi trebuie, de asemenea, vizitat de catre turistii interesati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here