Ce asteptari pot avea pacientii programati pentru extractii dentare?

Exista mai multe cauze care duc la necesitatea scoaterii unui dinte. Medicii stomatologi ce fac parte din echipa ImplantologieSector4.ro recomanda extractia ca si ultima solutie, folosind anterior toate tratamentele dentare disponibile pentru a incerca salvarea dintelui natural

0
93

Pacientii programati pentru extractii dentare in sector 4 sunt in general speriati din doua motive. Primul motiv este durerea resimtita la extractia in sine, iar al doilea motiv este reprezentat de ce urmeaza dupa extractia dentara, de costul pe care il presupune procedura de inlocuire a dintilor pierduti, dar si de durata procedurilor.

Cauzele care implica necesitatea unei extractii dentare in sector 4

Exista mai multe cauze care duc la necesitatea scoaterii unui dinte. Medicii stomatologi ce fac parte din echipa ImplantologieSector4.ro recomanda extractia ca si ultima solutie, folosind anterior toate tratamentele dentare disponibile pentru a incerca salvarea dintelui natural. In cazul in care dintele este mult prea deteriorat si nu se mai poate interveni cu niciun tratament complementar, este necesara extractia dentara.

De asemenea, sunt si cazuri in care mobilitatea dintelui este prea mare si acesta nu mai poate fi salvat, dar si cazuri in care medicii specialisti recomanda extractia unor dinti pentru o aliniere corecta in cazul pacientilor care opteaza pentru aparate ortodontice.

Nu in ultimul rand, pacientii cu probleme de sanatate severe si cu un sistem imunitar slab pot prezenta infectii la dinti si le poate fi recomandata extractia dentara. Extractia molarului de minte este recomandata de catre profesionisti pentru a evita infectarea acestuia si complicatiile ce pot rezulta din urma netratarii corespunzatoare, precum si durerilor asociate.

Extractii dentare in sector 4 | ImplantologieSector4.ro

extractii dentare in sector 4

Ce se intampla in timpul si dupa extractia dentara?

Numai dupa o radiografie dentara medicul poate stabili necesitatea unei extractii sau daca exista alta modalitate de tratare a dintelui. Radiografia panoramica va ghida medicul in procedura de extractie.

Extractia simpla se va efectua pe un dinte vizibil in cavitatea bucala, care este erupt complet. Extractia chirurgicala este o procedura mult mai complexa si este recomandata in cazul in care dintele nu a putut rupe gingia pentru a erupe. In cazul extractiei chirurgicale, se va administra un anestezic local si chiar intravenos sau anestezie generala, de la caz la caz.

Dupa extractie, medicii specialisti recomanda consumul unor alimente moi, evitarea fumatului timp de 24-72 de ore si respectarea regulilor de igiena orala blanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here