Educatia bilingva – avantaje

Educatia bilingva in centrele scolare stimuleaza invatarea simultana a doua limbi, uneori in momente diferite sau in acelasi timp

0
93
educatia bilingva

Educatia bilingva in centrele scolare stimuleaza invatarea simultana a doua limbi, uneori in momente diferite sau in acelasi timp. Acest tip de antrenament prezinta o serie de avantaje. Multi parinti se intreaba daca este necesar sa le ofere copiilor lor o educatie bilingva. Asadar, iata care sunt avantajele acesteia:

Educatia bilingva faciliteaza invatarea a doua limbi simultan. In majoritatea cazurilor, programele sunt structurate in doua orare diferite pentru fiecare limba.

Copiii care participa la programe de invatamant bilingv invata o a doua limba mai repede decat adultii. O astfel de invatare rapida este posibila, deoarece copiii trebuie sa faca fata unor niveluri destul de mici de informatii complexe. Si, desigur, au mai putina rusine si retinere decat adultii.

Invatarea simultana a doua limbi stimuleaza capacitatea de a accepta si de a intensifica diversitatea. Aceasta ofera elevilor o multitudine de ocazii pentru viitor, deoarece le amplifica oportunitatile profesionale. Cunoasterea unei a doua limbi poate adauga pana la 20% la salariul anual al lucratorului.

Ajuta la dezvoltarea creierului

Partea care este responsabila pentru invatarea lucrurilor noi si incurajarea dezvoltarii sale poate fi stimulata de doua ori prin educatia bilingva. Acest antrenament duce la o stimulare mai mare a creierului, astfel incat acesta sa poata indeplini doua sarcini in acelasi timp.

Stimuleaza concentrarea elevilor si, desigur, invatarea generala a acestora. Fiecare limba invatata stimuleaza invatarea unei alte limbi fluent si cu o viteza si usurinta sporita.

Imbunatateste capacitatea de memorare, deoarece ofera elevului o sansa mai mare de a prelucra noi informatii, concepte, experiente etc. Exista asadar, multe avantaje pentru copiii care vorbesc mai multe limbi. Cei care isi demonstreaza capacitatea de a gestiona o astfel de invatare isi maresc capacitatea de a procesa sunete noi.

Acesti copii sunt de asemenea mult mai putin susceptibili sa dezvolte tulburari de personalitate, inclusiv anxietate. In general, sunt mai putin singuri, mai inconjurati decat prietenii lor care vorbesc doar o limba. Prin urmare, acestia au un nivel ridicat de stima de sine.

Stimuleaza dorinta de a cunoaste si creeaza oportunitati de studiu in strainatate. In plus, aceasta educatie incurajeaza oamenii sa aiba experiente personale imbogatite prin interactiunea cu alte culturi. Toate acestea contribuie la dezvoltarea armonioasa a unui individ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here