Regulile dupa care se face inspectia tehnica periodica

Este important de stiut ca de pe site-ul Alfaitp.ro  clientii pot lua numarul de telefon si isi pot face o programare pentru ITP

0
467

Masinile inmatriculate si inregistrate in Romania pot circula pe drumurile publice numai in conditiile in care starea lor tehnica respecta toate prevederile legislatiei rutiere in vigoare. Pentru a se asigura ca masinile aflate in circulatie respecta niste cerinte minime de siguranta, autoritatile le verifica la diferite intervale de timp prin intermediul serviciilor ITP. Bucurestenii, de exemplu, trebuie sa se prezinte la un centru in care se face inspectia tehnica periodica din Bucuresti.

Ce presupune inspectia tehnica periodica din Bucuresti si cum se face?

Dupa cum stabileste o Ordonanta a Guvernului din anul 2000, sunt supuse serviciilor de ITP in sector 6 numai masinile inmatriculate si inregistrate in Romania. Prin aceasta inspectie, autoritatile se asigura ca masinile care circula pe drumurile din Romania prezinta acea siguranta tehnica necesara.

Obligatia de a efectua ITP-ul revine detinatorului certificatului de inmatriculare sau de inregistrare. Acesta trebuie sa faca inspectia o data la doi ani, in cazul in care masina nu are o varsta mai mare de 12 ani, sau anual in cazul in care masina depaseste aceasta vechime.

Autoturismele care sunt destinate transportului de persoane trebuie sa treaca pe la ITP o data la sase luni. Masinile noi fac primul ITP la trei ani de la inmatriculare, iar acestea, daca trec de inspectie si nu au defecte majore, pot circula in continuare in conditii de deplina siguranta.

Inspectia tehnica periodica din Bucuresti | ITP in sector 6 | AlfaITP.ro

inspectia tehnica periodica din Bucuresti

Exista trei tipuri de defecte: minore, majore sau periculoase. In cazul deficientelor minore, acestea nu au un efect semnificativ asupra sigurantei vehiculului si niciun impact asupra mediului. Deficientele majore sunt cele care compromit siguranta vehiculului si au impact asupra mediului, iar cele periculoase sunt cele care constituie un risc direct la adresa sigurantei rutiere.

In cazul in care ITP-ul masinii expira, inmatricularea este suspendata automat. In cazul in care un conducator auto circula cu masina cu ITP-ul expirat, risca o amenda foarte mare. Este important de stiut ca de pe site-ul https://alfaitp.ro clientii pot lua numarul de telefon si isi pot face o programare pentru ITP.  De asemenea, site-ul ofera toate informatiile necesare pentru ca toti conducatorii auto interesati de aceste servicii sa fie la curent cu ultimele noutati si cu cele mai importante proceduri ce trebuie respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here