Cum afla utilizatorii de calculatoare SH versiunea de BIOS

Pentru a accesa BIOS, utilizatorii trebuie sa apese o tasta sau o combinatie de taste de pe tastatura in timp ce calculatorul porneste.

0
468
versiunea de BIOS

Persoanele care au in plan achizitionarea unor calculatoare SH sau chiar au facut aceasta investitie trebuie sa stie si varianta de BIOS a placii de baza. Este foarte posibil ca utilizatorii sa aiba nevoie sa stie varianta exacta a BIOS-ului placii de baza din calculator in anumite contexte. In mod traditional, utilizatorii repornesc calculatorul, intra in BIOS si verifica informatiile despre versiunile afisate. Dar aceasta este numai una dintre metode si cu certitudine nu este cea mai rapida. Exista, conform specialistilor It-sh.ro si alte metode de a afla versiunea de BIOS.

Aflarea versiunii de BIOS de catre utilizatorii de calculatoare SH

Sunt pe piata modele de calculatoare ieftine care afiseaza versiunea BIOS in timpul procesului care se deruleaza imediat dupa pornirea computerului. Sunt si modele care nu afiseaza aceasta versiune decat atunci cand utilizatorii intra in BIOS. In unele cazuri, procesul POST care se deruleaza dupa pornirea calculatorului se deruleaza extrem de rapid si astfel utilizatorii nu au timp sa isi noteze sau macar sa faca o fotografie versiunii de Bios.

Pentru a accesa BIOS, utilizatorii trebuie sa apese o tasta sau o combinatie de taste de pe tastatura in timp ce calculatorul porneste. Producatorul placii de baza poate alege orice tasta vrea, dar de regula cele mai des utilizate taste sunt F2, F10, F12 si DEL. Dupa ce utilizatorul intra in BIOS, trebuie sa caute o pagina de informatii pe care va gasi si versiunea folosita de placa de baza a calculatorului.

O alta metoda de aflare a versiunii BIOS este repornind dispozitivul si intrand in UEFI BIOS. UEFI este mult mai rapid si permite folosirea mai multor elemente de securitate, poate fi accesat si cu un mouse si poate incarca sistemul de operare de pe unitati de disc mai mari.

Calculatoare SH | calculatoare ieftine | It-sh.ro

calculatoare SH

O a treia varianta de a afla versiunea BIOS este aceea folosind aplicatia Informatii de Sistem direct din Windows. Accesand aceasta pagina, apare Rezumat Sistem in panoul din stanga care,o data apasat da nastere mai multor optiuni, printre care si Versiune BIOS/DATA. valoarea acesteia da si versiunea si data BIOS-ului computerului.

Nu in ultimul rand, utilizatorii pot afla versiunea de BIOS folosind Registr Editor > My Computer > HKEY_LOCAL_MACHINE > Hardware > Description> System. In panoul din dreapta utilizatorii pot obserba versiunea si data BIOS-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here