Rosii umplute cu carne

Preparatele umplute cu carne au „prins” foarte bine la publicul din intreaga lume. In Europa si in alte locuri se pregatesc ardei umpluti cu carne, vinete umplute cu carne, rosii umplute cu carne, dovlecei si alte legume care permit scobirea si umplerea pentru un gust delicios

0
319
rosii umplute

Preparatele umplute cu carne au „prins” foarte bine la publicul din intreaga lume. In Europa si in alte locuri se pregatesc ardei umpluti cu carne, vinete umplute cu carne, rosii umplute cu carne, dovlecei si alte legume care permit scobirea si umplerea pentru un gust delicios. Gurmanzii care adora ardeii umpluti vor adora, cu siguranta, vr gusta si rosii umplute cu carne. In plus, reteta este asemanatoare, iar timpul de preparare este mult mai mic.

Ingrediente necesare pentru rosiile la cuptor

Pentru a prepara cele mai delicioase rosii la cuptor, gospodinele vor avea nevoie de cateva rosii mari (8-10 rosii proaspete), de carne tocata (300-400 de grame) de pui, porc sau amestec, doua linguri de orez, cateva cepe mici sau doua cepe mai mari, de sare si piper.

Cum se prepara rosiile la cuptor
  • Rosiile se spala foarte bine, se taie in partea superioara, se scobeste miezul (care se pastreaza pentru sos) si, pana la prepararea umpluturii, se lasa cu capacul deasupra. Separat, se dau cepele pe razatoarea mare; se incinge o lingura de ulei de masline intr-o tigaieincapatoare, se adauga ceapa maruntita, care se lasa la foc mediu pana se aureste. La aceasta, se adauga si orezul cu putina apa si cu condimentele si se lasa sa scada. Peste carnea tocata se toarna amestecul astfel obtinut si se umple fiecare rosie in parte.
  • Rosiile umplute se asaza intr-o tava suficient de mare pentru a nu sta inghesuite. Se pune capacelul peste fiecare rosie. Intre timp, se mixeaza miezul rosiilor la robotul de bucatarie si se adauga cateva frunze verzi de ceapa. Acest amestec se adauga impreuna cu doua linguri de ulei in tava in care se odihnesc rosiile deja umplute. Preparatul se fierbe la foc mic timp de 35-45 de minute si cand rosiile se inmoaie, se transfera la cuptorul incins la 200 de grade Celsius, unde se lasa 20 de minute.
  • Cand rosiile umplute sunt gata, se scot din cuptor, se lasa putin la racit si se servesc cu putina smantana, cu patrunjel proaspat taiat si cu mamaliga calda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here