Skoda Enyaq: numele viitorului SUV electric a fost dezvaluit

Skoda la fel ca alti mari jucatori de pe piata, se implica in mod activ in lansarea unor modele electrice, modele care sa vina in ajutorul cumparatorilor indeplinind nevoile acestora. Dupa modelul Citigo, Skoda va oferi in curand un al doilea model 100% electric

0
269
Skoda Enyaq

Skoda la fel ca alti mari jucatori de pe piata, se implica in mod activ in lansarea unor modele electrice, modele care sa vina in ajutorul cumparatorilor indeplinind nevoile acestora. Dupa modelul Citigo, Skoda va oferi in curand un al doilea model 100% electric. Anuntat de conceptul Vision iV, acest SUV-coupe va avea un corp specific si va fi în cele din urma numit Skoda Enyaq.

Revelatia industriei auto: Skoda Enyaq
  • De cativa ani, Skoda nu s-a implicat foarte mult in a boteza toate prototipurile lansate: toate poarta numele de „Vision”, insotit de un sufix cu doua litere. Dar pentru modelele sale de serie, marca ceha arata inca mai multa imaginatie. Viitorul SUV-coupe 100% electric, anuntat de studiul Vision iV, va fi astfel numit in cele din urma Enyaq. Un nume de familie derivat din termenul irlandez „enya”, care inseamna „sursa de viata” in franceza. Producatorul a adaugat pur si simplu litera „Q” ca nota finala, pentru a face legatura cu Kamiq, Karoq si Kodiaq.
  • In aceasta familie deja destul de numeroasa, noul venit va aparea ca un patriarh. Cu motorizarea sa „verde” destul de puternica si bateria mare, care i-ar putea oferi o autonomie de pana la 500 de km, pretul de pornire promite sa fie destul de mare comparativ cu modelul Citigo iV, care este cea mai ieftina masina electrica de pe piata. Dar de aceasta data, caroseria va fi complet noua, cu linii destul de dinamice, in timp ce utilizarea a doua motoare va asigura 306 CP si patru roti. Acest Skoda Enyaq va fi astfel un verisor al viitoarelor Volkswagen ID.4 si Audi Q4 e-tron, care vor folosi aceeasi baza MEB in totalitate 100% electrica.
  • Cu lansarea modelului Enyaq, brandul Skoda intentioneaza sa patrunda pe piata electrica si promite o duzina de alte modele electrificate pana in 2022 (care sa reprezinte 25% din volumul vanzarilor in 2025). Pentru a realiza acest lucru, firma va investi doua miliarde de euro, iar aceasta suma va include si crearea unui ecosistem conectat. Fara doar si poate, viitorul suna bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here