Noile procesoare AMD Threadripper – cum pot fi caracterizate si ce performante ofera

Micro-arhitectura Zen, precum si procesoarele Ryzen sunt cele care au schimbat complet peisajul pietei procesoarelor pentru calculatoare, aducand un salt imens de performanta, precum si eficienta energetica superioara, alte imbunatatiri majore si overclocking fara restrictii.

0
491
procesoare AMD

Procesoarele Threadripper de la AMD sunt lansate la mai putin de jumatate de an de gama de procesoare Ryzen si sunt menite sa sublinieze clar ceea ce producatorul doreste sa le transmita utilizatorilor. In timp ce procesoarele Ryzen au fost create pentru a marca reintoarcerea celor de la AMD pe piata in sectorul procesoarelor performante, Threadripper poate fi considerata o adevarata sfidare in domeniul procesoarelor de top din clasa super-performanta, care vizeaza numai utilizatorii care cauta un maximum posibil de performanta.

In timp ce in anii 1990, procesoarele AMD ce faceau parte din gamele 486, K6 si K5 erau cea mai buna varianta a momentului, cu un pret mult mai scazut decat cel al produselor Intel, in 1999 AMD lansa procesorul Athlon, un rival puternic pe care cei de la Intel il considerau foarte puternic. Pentru AMD, momentul de glorie s-a cam sfarsit in anul 2006, cand Intel a lansat micro-arhitectura Core, iar timp de un deceniu compania a pierdut constant cota de piata.

Revenirea puternica a companiei AMD pe piata procesoarelor performante

Micro-arhitectura Zen, precum si procesoarele Ryzen sunt cele care au schimbat complet peisajul pietei procesoarelor pentru calculatoare, aducand un salt imens de performanta, precum si eficienta energetica superioara, alte imbunatatiri majore si overclocking fara restrictii. Aceste caracteristici permit AMD sa concureze din nou din pozitia de egalitate cu cei de la Intel, traditionalul lor rival. Ryzen Threadripper ataca piata de varf in care Intel activeaza cu Skylake X, un segment care pana nu demult era considerat intangibil si imbatabil.

Noile procesoare AMD Threadripper au performante incredibile. Acestea se bazeaza pe noua arhitectura ZEN, care aduce o eficienta energetica superioara, tehnologii inteligente de analiza a incarcarii pe nuclee si a consumului, care permit ajustarea optima a frecventelor, precum si un overclocking facil si un pret mai mult dacat atractiv.

Threadripper este un procesor foarte complex, care aduce la indemana amatorilor de performanta maxima un numar mare de nuclee si performante extreme si care ii vizeaza atat pe utilizatorii casnici, cat si pe cei profesionisti si semi-profesionisti, care au nevoie de un maximum posibil de putere pentru jocuri si streaming in timp real, la rezolutii mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here