De ce au oamenii nevoie de un smalt dentar puternic?

Vizitati medicul stomatolog de doua ori pe an pentru o curatare profesionala si nu neglijati igiena de acasa! Daca doriti sa programati o consultatie la Plaza Dent, clinica dentara din Drumul Taberei, nu trebuie decat sa accesati plazadent.ro sau sa apelati la numerele de telefon afisate pe site!

0
498
dentist din Drumul Taberei

De ce au oamenii nevoie de un smalt dentar puternic?

Smaltul puternic al dintilor este important pentru functionalitatea si durabilitatea lor. Acesta este, de fapt, suprafata exterioara a dintilor, un fel de strat protector impotriva cariilor si a altor atacatori. Smaltul este cea mai grea substanta din organism, fiind chiar mai puternic decat oasele din corp, scopul principal fiind al protejarii impotriva deteriorarii.

Desi smaltul este incredibil de puternic, nu este indestructibil, ci este posibil ca acesta sa crape sau sa se fisureze. Placa dentara se lipeste de smalt si cum aceasta este plina de bacterii, acestea pot aveaa acces in interiorul dintilor, dincolo de linia smaltului, situatie care provoaca numai daune.

O veste buna este ca smaltul are capacitatea de a se repara. Acest proces de reparatie are loc cu ajutorul mineralelor din saliva si a componentelor din pastate de dinti. Cu toate acestea, smaltul poate slabi treptat, devenind mai usor de distrus. Acest fenoment apare atunci cand se formeaza cariile.

Din fericire, puteti lua cateva masuri pentru a va pastra smaltul dintilor puternic si sanatos. Periajul de doua ori pe zi si utilizarea produselor de calitate, dar si reducerea consumului de bauturi acide si alimente cu zahar. Cresterea aportului de alimente bogate in calciu poate fi o decizie buna, deoarece calciul combate acidul daunator.

Este deosebit de interesant de remarcat frecventa modificarilor pH-ului, care este factorul principal in riscul aparitiei cariilor dentare. Astfel, nu este vorba atat despre cantitatea de zahar, cat despre frecventa cu care este consumat.

In afara de amenintarile deja mentionate, persoanele care isi scrasnesc dintii se pot confrunta cu un risc crescut de eroziune a smaltului. Eroziunea acida impreuna cu abraziunea sunt amenintari reale pentru smaltul dintilor. Faceti tot posibilul sa utilizati o periuta de dinti cu peri moi si o pasta de dinti fara granule abrazive pentru a preveni distrugerea smaltului dintilor.

Smaltul poate fi regenerat printr-o dieta imbunatatita si o rutina crecta in ceea ce priveste igiena orala. Atata timp cat smaltul nu se descompune la nivelul dentinei, un dentist din Drumul Taberei, de la Plaza Dent, va poate ajuta sa consolidati dintii cu coroane, plombe si alte tipuri de restaurari dentare.

Dentist din Drumul Taberei | clinica dentara din Drumul Taberei | Plazadent.ro

clinica dentara din Drumul Taberei

Vizitati medicul stomatolog de doua ori pe an pentru o curatare profesionala si nu neglijati igiena de acasa! Daca doriti sa programati o consultatie la Plaza Dent, clinica dentara din Drumul Taberei, nu trebuie decat sa accesati Plazadent.ro sau sa apelati la numerele de telefon afisate pe site!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here