Orez cu creveti – o reteta sud-americana pregatita cu dragoste

Orezul cu creveti este o reteta potrivita pentru cei care doresc sa pregateasca o cina romantica, pentru cei ce doresc sa isi impresioneze invitatii, pentru persoanele care adora fructele de mare sau au pofta de un preparat simplu si totodata inedit, cu gust de crustacee.

0
56
reteta sud-americana

Orezul cu creveti este o reteta potrivita pentru cei care doresc sa pregateasca o cina romantica, pentru cei ce doresc sa isi impresioneze invitatii, pentru persoanele care adora fructele de mare sau au pofta de un preparat simplu si totodata inedit, cu gust de crustacee. Orezul cu creveti se prepara rapid si simplu, nu necesita ingrediente speciale, cu exceptia crevetilor, care sunt din ce in ce mai usor de procurat.

Ingrediente si mod de preparare in cazul orezului cu creveti

Pentru acest fel de mancare sunt necesare urmatoarele ingrediente: jumatate de kilogram de creveti proaspeti nedecorticati, o cana cu orez cu bob lung sau 200 de grame de orez cu bob lung, un ardei gras rosu, o ceapa mare sau doua cepe de marime medie, cativa catei de usturoi, rosiile dintr-o conserva, un pahar de vin alb sec, patru linguri de ulei si condimente: chimion, turmeric, sare si piper. Aceste ingrediente sunt suficiente pentru patru portii de orez cu creveti.

Modul de preparare este foarte simplu. Se pune la foc o oala mare cu apa cu sare, se aduce la fierbere, se adauga crevetii in apa clocotita si se lasa circa 2 minute, pana devin roz. Crevetii se scurg de apa care se adauga inapoi in oala. Separat se curata crevetii de cap, coaja si coada, lasand coada la cativa creveti, care vor fi folositi ca decor.

Crevetii curatati complet se taie in trei bucati egale. Capul, coaja si cozile crevetilor se pun din nou in oala cu apa si se lasa la fiert timp de 15 minute. Astfel se obtine supa de creveti care trebuie strecurata.

Intre timp se toaca marunt ceapa si ardeiul, se calesc in ulei incins pana se inmoaie foarte bine, peste care se adauga rosiile strivite cu furculita si se continua prepararea pana ce uleiul se ridica deasupra legumelor. Atunci se adauga usturoiul si vinul si se fierbe totul pana ce vinul se evapora complet. Legumele se scot pe o farfurie.

In tigaie se adauga orezul, trei cani de supa de creveti, condimentele si se aduce totul la fierbere, apoi se pune capacul si se lasa la foc mic pana ce orezul este complet fiert. Peste orez se adauga legumele si crevetii maruntiti si se amesteca, iar crevetii pentru decor se asaza deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here