Bebelusul refuza sanul – care sunt cauzele si solutia de rezolvare

Pentru a invata cum sa se hraneasca, bebelusii au nevoie de repetitie, iar mamele trebuie sa actioneze cu rabdare in acest sens. Sunt si situatii mai delicate, din cauza carora bebelusul ar putea sa refuze sanul.

0
335
alaptare copii

De indata ce bebelusul cel mancacios incepe, dintr-o data, sa refuze hrana, sa nu isi mai doreasca sanul, sa faca „greva suptului”, mamica intra in panica. Pentru mama care alapteaza, faptul ca bebelusul ii refuza hrana este un motiv de frustrare. De obicei, aceste episoade de refuz dureaza cateva zile, momentul este depasit in mod natural, insa ingrijorarea mamicilor este atat de mare, incat de multe ori ajung la medicul de familie sau la medicul pediatru pentru un consult.

Cauzele pentru care bebelusul refuza sanul

Uneori, bebelusii refuza sanul din frustrare, pentru ca nu pot sa prinda mamelonul cum trebuie si nu reusesc sa se hraneasca asa cum au nevoie. In plus, pentru a invata cum sa se hraneasca, bebelusii au nevoie de repetitie, iar mamele trebuie sa actioneze cu rabdare in acest sens. Sunt si situatii mai delicate, din cauza carora bebelusul ar putea sa refuze sanul.

Durerea la nivelul gatului, denumita torticolis, ar putea face alaptarea la san dureroasa si incomoda pentru copil, iar aftele bucale l-ar putea deranja atat de mult, incat acesta sa nu isi doreasca sa se hraneasca.

Mai mult, alaptarea poate fi asociata cu durerile pe care bebelusii le resimt ca urmare a refluxului gastroesofagian, a senzatiei de sufocare si a dificultatilor de respiratie, in cazul unei raceli sau a unei infectii a urechii. Refuzul mai poate aparea in timpul eruptiei dentare, care este o etapa dificila in viata micutilor. De asemenea, atunci cand mama se intoarce la job sau cand parintii se muta intr-o casa noua, bebelusul poate refuza sanul.

Mama care alapteaza trebuie sa trateze aceasta problema cu multa delicatete, rabdare, tact si calm, sa ii ofere copilului siguranta ca atunci cand se va simti pregatit, va gasi alinare si lapte cald la sanul ei. De asemenea, mama trebuie sa fie foarte atenta la semnele pe care le da copilul cand ii este foame: deschide si inchide gura, scoate zgomote cand suge, cauta sanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here